«سازنگان انقلاب»؛ گروه رپ فلسطینی که به دنبال انقلاب هنری بر ظلم است
راهنوا- موسیقی یکی از هنرهای مهم در معرفی مظلومیت مردم فلسطین و بیان حقایق این مسئله است.
این روزها برای همین منظور، «جشنواره دریا و آزادی» توسط «انستیتو ملی موسیقی ادوارد سعید» در نوار غزه و با مشارکت موسسات فرهنگی اتحادیه اروپا در فلسطین برپا شده است.
برپایی «جشنواره دریا و آزادی» توسط «انستیتو ملی موسیقی ادوارد سعید» در نوار غزه
ابراهیم نجار، رئیس «انستیتو ملی موسیقی ادوارد سعید» با بیان اینکه این جشنواره با حضور گروههای موسیقی فلسطینی و غیرفلسطینی برپا شده است، میگوید: عنوان این جشنواره به این دلیل انتخاب شده است که دریا، پناهگاه موزیسینهای فلسطینی برای آرامش و امید بوده است؛ امیدی که همان آزادی فلسطین است.
وی میافزاید: هدف از این جشنواره، نشر فرهنگ موسیقی به عنوان وسیله نیکو برای بیان مسائل است؛ مدیوم بیانی که همه جهانیان آن را درک میکنند.
بنابر این گزارش در این جشنواره «گروه موسیقی عربی غزه» نخستین ارکستر را در ساختمان فرهنگی متعلق به جمعیت هلال احمر فلسطین در شهر غزه برگزار کردند و قرار است کارهای دیگر در این جشنواره در نقاط مختلف این منطقه اجرا شود.
«انستیتو ملی موسیقی ادوارد سعید» موسسهای فلسطینی به مرکزیت قدسشریف است که اهداف خود ایجاد نسلی از موزیسینهای فلسطینی برای تغییرات در عرصه فرهنگی فلسطین عنوان کرده است.
جوانان رپر «سازنگان انقلاب» برای انقلاب هنری علیه ظلم
بنابر این گزارش، اگرچه فعالیت موسیقی این جشنواره بیشتر محدود به موسیقی کلاسیک است اما موسیقیهای مدرن نیز برای بیان دردها و رنجهای مردم فلسطین بهویژه در غزه مورد استفاده قرار میگیرد.
محمد و اسامه السوسی دو چهره جوان غزاوی هستند که گروه رپ فلسطینی با عنوان «سازنگان انقلاب» تاسیس کردهاند و آخرین اثر آنها «قلبت را بگشا» است.
آنها علت انتخاب چنین نامی برای گروه خود را اینگونه بیان میکنند: ما به دنبال انقلاب سیاسی نیستیم بلکه به دنبال انقلاب جوانانه و انقلاب هنری بر ظلم، روزمرگی و گرفتن حقوق سلب شدهمان هستیم و با این هنر علیه آنها میشوریم.
این دو برادر که 5 سال است در این عرصه فعالیت میکنند، فعالیت خود را ملتزم و هدفمند میدانند و 15 اثر در حوزه موسیقی رپ با موضوعات سیاسی و اجتماعی در غزه تولید کردهاند.
آنها معتقدند غزه مکان خوبی برای اجرای رپ است و میگویند: مهم این است که کلماتی در این کارها استفاده کنیم و بتوانیم از دغدغههای مردم محاصره شده غزه و آرزوی جوانان بگوییم.
آنها با بیان اینکه مردم غزه درگیر مشکلات خود هستند و کمتر به هنر توجه میکند، میافزایند: ما در کارهای خود دو نکته را بیان میکنیم؛ اول اینکه غزه را با همه مشکلات آن بپذیریم و دوم اینکه با آنچه بر آن تحمیل کردهاند مخالفت کنیم.
آنها که برای کار خود نه استودیو و نه امکانات ویژهای دارند، آثار خود را روی شبکههای اجتماعی از جمله یوتیوب منتشر میکنند و امیدوارند که گروه آنها مشهور شود.
منبع: خبرگزاری فارس
نظرات