فضای انقلاب نیازمند این جمع‌ها است
باشگاه هواداران
×

تخصص

تایخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۴


مراسم تجلیل از فعالان ادبی و فرهنگی فعال در «شهرستان ادب»

فضای انقلاب نیازمند این جمع‌ها است

مراسم تجلیل از فعالیت‌های مؤسسه شهرستان ادب، مؤسسه‌ای که تبدیل به محفلی برای گردهمایی و فعالیت نسل جدیدی از فعالان ادبیات ایرانی شده است، در خبرگزاری تسنیم برگزار شد.

 

 

 

 

download (6)راه‌نوا- صبح امروز مراسمی تحت عنوان تجلیل از مؤسسان و فعالان مؤسسه فرهنگی ادبی «شهرستان ادب» در خبرگزاری تسنیم برگزار شد. اسماعیل امینی، مصطفی محدثی خراسانی، ناصر فیض، علی محمد مودب، محمدمهدی سیار، علی‌اصغر عزتی پاک، میلاد عرفان پور و علی داوودی؛ جمعی از فعالان ادبی و فرهنگی فعال در این مؤسسه در مراسم امروز حاضر بودند. مؤسسه فرهنگی ادبی «شهرستان ادب»، دیر زمانی نیست که تاسیس شده است، اما در همین مدت کوتاه تبدیل به محفلی برای گردهمایی و فعالیت نسل جدیدی از فعالین ادبیات ایرانی شده است.

 

در جریان دیدار مشهور امسال شاعران بامقام معظم رهبری، ایشان اشاره کوتاهی به فعالیت‌های این مؤسسه در به وجود آوردن محفلی برای گردهمایی دانش‌آموزان برای فعالیت‌های ادبی داشتند. پیش از این نیز رهبر انقلاب در بازدید از نمایشگاه کتاب از غرفه انتشارات این مؤسسه بازدید و از عملکرد کلی آنها ابراز رضایت کردند.

 

مصطفی محدثی‌خراسانی شاعر، در سخنانی با اشاره به آزمون و خطاهایی که در سی و چند سال پس از پیروزی انقلاب در حوزه فرهنگ انجام شده است،‌ اشاره کرد و گفت:‌ طرح‌های مختلفی در این سالیان ارائه شده که عمدتاً به نتیجه نرسیده است.

 

وی از فعالیت موسسه شهرستان ادب به عنوان موفقیتی نام برد که به عنوان یک طرح اساسی در حوزه فرهنگ مطرح و به سرانجام رسید.

 

محدثی خراسانی:‌ فعالیت شهرستان ادب در حوزه شعر خالی از نقایص گذشتگان است

محدثی نقطه مثبت فعالیت شهرستان ادب در حوزه آموزش را بهره بردن از نتیجه تمام آزمون و خطاها و تجاربی دانست که از گذشته در حوزه شعر بر جای مانده است و گفت:‌ موسسه شهرستان ادب با مطالعه دقیق توانست کاری موفق را آغاز و به انجام برساند. کاری که هنوز هم در حال حرکت است دوستان ما فعالیتی در حوزه آموزش شعر انجام دادند که خالی از نقایص گذشته بود.

 

download

 

امینی:‌ شهرستان ادب نه زائده حزبی شد نه دستگاه اداری

اسماعیل امینی شاعر نیز سخنان خود را با پرداختن به اینکه در سال‌های گذشته تمام نهادهای انقلابی ما به تدریج به نظام‌های اداری تبدیل شدند‌، آغاز کرد و گفت:‌ نتیجه نیز این شد که اندک اندک از وظایف انقلابی خود فاصله گرفته و به دستگاه اداری محافظه کار تبدیل شده و کارمند استخدام کردند. بنابراین برای پیشبرد اهداف انقلاب باید دستگاه دیگری ایجاد می‌شد.

 

وی ادامه داد: علاوه بر آن برخی نیز جناحی و حزبی شدند‌ و با در خدمت حزبی قرار گرفتن کارایی اولیه خود را از دست دادند. شهرستان ادب تاکنون از این دو آفت یعنی تبدیل شدن به دستگاه اداری و حزبی و جناحی شدن مصون مانده است. از همین رو نیز موفق بوده است.

 

download (4)

 

فیض:‌ شهرستان ادب، آرزوی تحقق دوباره آلاچیق حوزه هنری را محقق کرد

ناصر فیض شاعر و مدیر دفتر طنز حوزه هنری از دیگر شاعران حاضر در این نشست بود،‌ فیض با بیان اینکه در شهرستان ادب کار به دست اهلش رسیده است، ادامه داد: قرار نیست در شهرستان ادب گزارش‌‌های اداری مرسوم ارائه شود، بلکه شاعران و نویسندگان فعال تلاش می‌کنند تا ثمره کار خود را ببینند. در بسیاری از جاها انجام کار ادبی و هنری به یک نماد تبدیل شده که باید برای آن تعداد نشست‌ها و جلسات را بیشتر برگزار کنند و در نهایت هدف منتفع شدن از جوایز مادی است. این در حالی است که در شهرستان ادب همه با علاقه می‌آیند، هر چند امکان دارد که اتفاق مادی هم در روند برگزاری جشنواره‌ها و… رخ دهد، اما این هدف نیست.

 

فیض تفاوت شهرستان ادب را با دیگر مراکز فرهنگی در دست به قلم بودن مدیران آن دانست و یادآور شد: در حوزه هنری  آلاچیقی بود که خراب شد، همیشه حسرت می‌خوردم که چرا بار دیگر اساتیدی مانند استاد معلم و دیگران در آن نیستند تا بعد از یک روز کاری بتوان به آنجا پناه برد و از حضور اساتید بهره‌مند شد، این اتفاق و آرزو در شهرستان ادب محقق شد. کسانی که در جشنواره‌ها و جوایز ادبی شهرستان ادب شرکت می‌کنند، برای دیدن کسانی می‌آیند که بارها کتاب‌هایشان را خوانده‌اند. در اینجا شرکت‌کنندگان در کنار شعر و ادب، اخلاق و و نوع رفتار با دیگران را می‌آموزد. اینجا به این گونه آموزش داده نمی‌شود که شعر ارزشی فلان ویژگی‌ را دارد، بلکه فضا به است صورت است که خود شاعران شرکت‌کننده تلاش دارند تا خود را به این سطح برسانند.

 

download (3)

 

داوودی:‌ فضاهای انقلابی به جمع‌هایی چون شهرستان ادب نیاز دارد

علی داوودی مدیر دفتر انتشارات موسسه شهرستان ادب، در ادامه این نشست گفت: یکی از ضرورت‌های روزگار کنونی داشتن تشکل و جمع است و در این بین فضای انقلاب نیز به این جمع‌ها نیازمند است و موسسه شهرستان ادب نیز برای شکل‌گیری اینچنین فضایی بوجود آمده است.

 

عزتی پاک: فعالیت‌های فرهنگی بیش از پیش ذیل سیاست تعریف می‌شود

علی‌اصغر عزتی‌پاک، مدیر دفتر ادبیات داستانی موسسه شهرستان ادب نیز با اشاره به برنامه‌های آن موسسه در عرصه داستان و رمان گفت: متاسفانه فعالیت‌های فرهنگی ما بیش از پیش ذیل سیاست تعریف می‌شود، اما بنظر می‌رسد که این فرهنگ و ادبیات است که سیاست را می‌سازد و ما از جریان رسانه‌ای این انتظار شدید را داریم که ادبیات را از جایگاه ادبیات ببیند.

 

میلاد عرفان‌پور مدیر دفتر شعر موسسه شهرستان ادب هم در بخشی از صحبت‌های خود به شعری که درباره شهدای حسینیه شهدای رهپویان وصال شیراز که واکنش مقام معظم رهبری را هم در پی داشت اشاره کرد و گفت: بعد از سروده شدن آن شعر، در آن روزها شعر گفته شده بارها دربین مردم گشت و بعد از گذشت 7 سال دوباره اینچنین دیده شد.

 

عرفان‌پور: شهرستان ادب، استعدادهایی را دید که دیده نمی‌شدند

عرفان‌پور تصریح کرد: شاید ما در عرصه ادبیات ضعف و خلاء بودجه نداشته باشیم، اما این بودجه به شکلی است که به مانند رودخانه پرآبی بیشتر در حد کوزه‌های آب و استخر شخصی ویلاها استفاده می‌شود و کمتر آب این رودخانه به مزارع و تولید و کاشت می‌رسد. ما در شهرستان ادب تلاش کردیم که بودجه را به سمت آنهایی که دیده نمی‌شدند و روستاها و شهرهای دور ببریم.

 

مودب:‌ تلاش کردیم حرمت مولف را پاس بداریم

علی‌محمد مودب مدیرعامل مؤسسه شهرستان ادب نیز در این نشست به روند کار و اهداف مؤسسه متبوعش اشاره کرد و افزود: مهمترین اتفاق در دل تجربیاتمان این بود که ما با یک شناخت وارد کار شدیم. بچه‌های ما به واسطه این شناخت می‌دانند که کار ادبی چگونه شکل می‌گیرد. این معرفت، محبت و ارادت و حرمت به همراه دارد. ما در این سال‌ها بیشترین تلاشمان معطوف به این بوده که اهمیت شعر را در مجموعه تمدنی خودمان نشان دهیم و حرمت مؤلف را پاس بداریم. این دو مقوله در نگاه ما جدی بود که در نهایت هر مؤلف با هر سلیقه سیاسی و اجتماعی با ما فعالیت کند. پیش‌فرض این بود که مهمترین آدم‌هایی که در این بازی نقش ایفا می‌کنند، مؤلفان هستند. حفظ حرمت مؤلف بیش از کار ادبی شاخصه شهرستان ادب است.

 

وی ادامه داد: به دنبال این اهداف، توان و امکانات صرف کارهای مهمتری شد و این نتیجه شناخت ما بود. معمولاً ما همیشه درگیر استعدادیابی هستیم، در حالی که در فضای امروز نیازی به این امر با این گستردگی نیست. ما بیشتر به این نیازمندیم که بدانیم شاعری که امروز در جشنواره‌ها به عنوان برگزیده معرفی می‌شود، برایش چه برنامه‌ای خواهیم داشت.

 

download (1)

 

سیار: از کشف یک استعداد ادبی به اندازه کشف یک مضمون ناب شادمان می‌شویم

محمدمهدی سیار مدیر دفتر پژوهش شهرستان ادب نیز در این مراسم در سخنانی با بیان این مطلب که شهرستان ادب تجربه‌ای از یک مدیریت شاعرانه می‌کنیم،‌ گفت: دوستان ما در شهرستان ادب، چه در حوزه شعر و چه در حوزه داستان، همان برخورد را با کار ادبی اجرایی دارند که با اثر ادبی. با کشف یک استعداد در شهرستان‌های دور به همان اندازه خوشحال می‌شوند که از کشف یک مضمون ناب برای شعرشان. عزتی پاک در داستان همان عشقی که به گفتن و نوشتن دارد، به خواندن آثار دیگران و دیده شدن آنها دارد. ایثاری که کمتر در میان ادبای ما دیده می‌شود.

 

وی ادامه داد: دوستان ما در شهرستان ادب با همان حسی که به کلمه و شعر داشتند و با همان وقت و قلب گذاشتن شبانه‌روزی که برای شعر و داستانشان می‌گذارند، وارد این امور شدند.

 

نعمتی:‌ شهرستان ادب حرکت خودجوش از جوان‌هایی بود که عاشق شعر و داستان بودند

حسین نعمتی از فعالان موسسه شهرستان ادب نیز از دیگر سخنرانان این نشست بود،‌ او در سخنانی یکی از دلایل موفقیت شهرستان ادب را این دانست که همه اهالی آن از جنس ادبیات هستند.

 

وی ادامه داد:‌ این یک حرکت خودجوش از جوان‌هایی بود که عاشق شعر و داستان بودند،‌ ادبیات برای آن‌ها محوریت داشت. ما در این سال‌ها فعالیتمان را چیزی بیش از آنچه انجام شده نشان ندادیم و به ارائه بیلان کاری نپرداختیم. اگرچه امکانش فراهم بود.

 

نعمتی بخش عمده‌ای از ویژگی‌های موسسه شهرستان ادب را قابل ارزیابی رسانه‌ای نداست و گفت:‌ شهرستان ادب از دیده شدن خود گذشت تا سایر هم‌نسلان و یا حتی شاعران بزرگتر که کمتر دیده شدند،‌ دیده شوند.

 

 

 

 

 

منبع: خبرگزاری تسنیم

نظرات

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

  • دیدگاه سید شهیدان اهل قلم درباره موسیقی

    اگر دیدید موسیقی بر محتوا غلبه دارد، گوش نکنید

    . درباره موسیقی حداقل دو جور می‌شود بحث کرد؛ این دو جور، یکی بحث فقهی درباره موسیقی است که اصلا در حد بنده نیست و آدم‌هایی مثل ما اصلا نباید به خودشان اجازه بدهند که وارد بحث‌های فقهی شوند، مسایلی کاملا تخصصی است و به هیچ‌وجه در حیطه ما نیست. مسایل کاملا تخصصی به تحصیلاتی در همان زمینه احتیاج دارند. به این دلیل ...
  • دیدگاه شهید دكتر بهشتی درباره موسیقی

    آن موسیقی حرام است، که انسان را در مقابل گناه ‌بي‌پروا كند

    موسيقي‌ از نظر اسلام‌ بسم‌ الله‌ الرحمن‌ الرحيم‌ نامه‌ شما رسيد. در اين‌ نامه‌ درباره‌ چند مطلب‌ سوال‌ كرده ‌بوديد كه‌ لازم‌ دانستم‌ به‌ اين‌ سوالات‌ طي‌ نوار، پاسخ‌ مفصل‌تري‌ بدهم‌. خواهش‌ مي‌كنم‌ كه‌ نوار را گوش‌ كنيد تا اگر باز نكته‌اي‌ به‌ نظرتان‌ رسيد بپرسيد تا پاسخ‌ بدهم‌ و ضمناً نوار را هم‌ به‌ مركز اسلامي‌ هامبورگ برگردانيد، چون‌ اين‌گونه‌ نوارها معمولا اينجا ...
  • گزیده‌ای از نظرات رهبر انقلاب در مورد موسیقی

    خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟

        خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟ بنده گاهى اوقات که مى‌بینم نوجوانى را به تلویزیون مى‌آورند که از صداى خوبى برخوردار است، دلم مى‌لرزد که آیا بناست این نوجوان، فردا، پس فردا خواننده‌ى خوبِ جبهه‌ى مستضعفین و جبهه‌ى حق شود، یا قرار است به خود و مادر و پدرش پولى بدهند، بعد هم ببرندش و یک استودیوى مجّانىِ پر زرق و برق در اختیارش ...