اعتلای هنر انقلاب در گرو پژوهش، نقد و تحلیل است
راهنوا- اسماعیل امینی در گفتوگویی با اشاره به عبارت «هنر انقلابی» گفت: واژه «انقلابی» كه در پی هنر آمده است، هنر را مقید نمیكند. به این معنی كه «انقلاب» صفتی است كه در واقع هنر امروز را وصف میكند.
وی در ادامه با اشاره به دورههای تاریخی هنر افزود: وقتی میگوییم هنر انقلابی مانند این است كه بگوییم هنر مشروطه یا هنر رنسانس. این صفتها به دورههای تاریخی مختلف هنر اشاره میكنند. این صفتها با ذات هنر كاری ندارند؛ مثلا صفت انقلاب، حاكی از اتفاقی است كه در تاریخ رخ داده و هنری كه به آن تاریخ میپردازد.
اسماعیل امینی با اشاره به نام گذاری بیستم فروردین به نام روز «هنر انقلاب» تصریح كرد: با شنیدن این عناوین، اولین جرقهای كه باید در ذهن زده شود این است كه چقدر درباره هنر انقلاب كم كار كردهایم.
وی ادامه داد: منظور من از كم كاری، كمكاری در زمینه تولید آثار هنری نیست. بلكه مرادم این است كه در زمینه هنر انقلاب آثار پژوهشی و تحلیلی بسیار اندكی تولید شده. آثاری كه بتواند نقشه راه و آینده هنر انقلاب را برای مسئولان و هنرمندان ترسیم كند.
امینی با اشاره به آثار هنری تولید شده در زمینه هنر انقلاب تصریح كرد: امروز دیگر آثار فراوان هنر انقلاب در رشتههای مختلف هنری تولید شده است. ما نقاشی های برجستهای داریم. شاعران بسیار خوبی داریم. داستان نویسان هم همین طور. اما آثار این هنرمندان به دست مخاطب نمیرسد. تحلیل نمیشود. بررسی و نقد خیلی كم است. كتاب خوب چاپ میشود ولی مخاطب محدودی میتواند از آن بهره مند شود.
این منتقد ادبی در نهایت گفت: امروز در عرصه بین المللی رقیب های فراوانی داریم. نمی شود بر جای ایستاد و به همین كارهای كرده اكتفا كرد. هنر انقلاب اگر به فضای تحلیل و نقد و پژوهش وارد شود مسلما بیش از این اعتلا خواهد یافت.
منبع: پایگاه خبری حوزه هنری
نظرات