موسیقی ایرانی؛ بستر خوبی جهت استفاده در مبانی حماسی و انقلابی
باشگاه هواداران
×

تخصص

تایخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۴


هوشنگ جاوید:

موسیقی ایرانی؛ بستر خوبی جهت استفاده در مبانی حماسی و انقلابی

پژوهشگر موسیقی مقامی كشور اعتقاد دارد كه امروزه در جامعه فرهنگی و هنری باید افكار و اندیشه‌های شهید آوینی را مورد بازخوانی قرار دهیم؛ زیرا ایشان نظریه‌های مهمی در فلسفه هنر انقلاب اسلامی مطرح كرده‌اند.

 

 

 

 

IMAGE634440735851562500راه‌نوا- هوشنگ جاوید، هنرمند موسیقیدان، در مراسم رونمایی از تولیدات موسیقی حوزه هنری خراسان شمالی حضور داشت. با او درباره هنر انقلاب اسلامی و به خصوص در حوزه تخصصی وی یعنی موسیقی مقامی به گفت وگو نشستیم. آنچه در ادامه می‌آید حاصل این گفت و گو است.

 
جاوید با اشاره به اینكه هنر موسیقی به خصوص موسیقی ایرانی بستر مناسبی برای تبلیغ است، گفت: هنر موسیقی ایرانی در طول تاریخ بعد از اسلام همیشه در خدمت مبانی مذهبی و دینی بوده و در حال حاضر نیز بستر خوبی جهت استفاده در مبانی حماسی و انقلابی است.

 

وی ادامه داد: هنرمندان موسیقی در طول دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در خدمت نظام بوده‌اند و آثار آن ها پر از معنویت است و با انسان حرف می‌زند.

 

پژوهشگر موسیقی مقامی كشور اعتقاد دارد كه امروزه در جامعه فرهنگی و هنری باید افكار و اندیشه‌های شهید آوینی را مورد بازخوانی قرار دهیم؛ زیرا ایشان نظریه‌های مهمی در فلسفه هنر انقلاب اسلامی مطرح كرده‌اند.

 

جاوید گفت: شهید آوینی در رابطه با حیات انسان مطالب بسیار مفید و ارزنده‌ای مطرح كرده و در مورد هنر تعاریف زیادی دارد كه باید مورد توجه هنرمندان قرار گیرد و به عنوان راهبرد از آن ها استفاده كنند.
این محقق در رابطه با كتاب موسیقی خراسان شمالی گفت: موسیقی هر استان برای خودش دارای هویت و تاریخ است و معتقدم برای میراث و تاریخ هر استان یك كتاب جداگانه باید نوشته شود.

 

هوشنگ جاوید در پایان تصریح كرد: در كتاب موسیقی خراسان شمالی تاریخ شناسی، جغرافیاشناسی، سازشناسی و تركیبی از استان و پتانسیل‌ها، بازی‌های آیینی و زندگی‌نامه پیش كسوتان موسیقی خراسان شمالی معرفی شده‌اند.

 

هوشنگ جاوید متولد چهاردهم خرداد ۱۳۳۸ در شهر تهران، فارغ التحصیل رشته فیلم برداری و نورپردازی از دانشكده صدا و سیما و  یكی از برجسته‌ترین پژوهشگران موسیقی نواحی و بنیان گذار جشنواره های مختلف موسیقی نواحی و آیینی در ایران بوده و در این سال‌ها مسئولیت‌های فراوانی را نیز بر عهده داشته است.

 

 

 

منبع: پایگاه خبری حوزه‌هنری

نظرات

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

  • دیدگاه سید شهیدان اهل قلم درباره موسیقی

    اگر دیدید موسیقی بر محتوا غلبه دارد، گوش نکنید

    . درباره موسیقی حداقل دو جور می‌شود بحث کرد؛ این دو جور، یکی بحث فقهی درباره موسیقی است که اصلا در حد بنده نیست و آدم‌هایی مثل ما اصلا نباید به خودشان اجازه بدهند که وارد بحث‌های فقهی شوند، مسایلی کاملا تخصصی است و به هیچ‌وجه در حیطه ما نیست. مسایل کاملا تخصصی به تحصیلاتی در همان زمینه احتیاج دارند. به این دلیل ...
  • دیدگاه شهید دكتر بهشتی درباره موسیقی

    آن موسیقی حرام است، که انسان را در مقابل گناه ‌بي‌پروا كند

    موسيقي‌ از نظر اسلام‌ بسم‌ الله‌ الرحمن‌ الرحيم‌ نامه‌ شما رسيد. در اين‌ نامه‌ درباره‌ چند مطلب‌ سوال‌ كرده ‌بوديد كه‌ لازم‌ دانستم‌ به‌ اين‌ سوالات‌ طي‌ نوار، پاسخ‌ مفصل‌تري‌ بدهم‌. خواهش‌ مي‌كنم‌ كه‌ نوار را گوش‌ كنيد تا اگر باز نكته‌اي‌ به‌ نظرتان‌ رسيد بپرسيد تا پاسخ‌ بدهم‌ و ضمناً نوار را هم‌ به‌ مركز اسلامي‌ هامبورگ برگردانيد، چون‌ اين‌گونه‌ نوارها معمولا اينجا ...
  • گزیده‌ای از نظرات رهبر انقلاب در مورد موسیقی

    خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟

        خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟ بنده گاهى اوقات که مى‌بینم نوجوانى را به تلویزیون مى‌آورند که از صداى خوبى برخوردار است، دلم مى‌لرزد که آیا بناست این نوجوان، فردا، پس فردا خواننده‌ى خوبِ جبهه‌ى مستضعفین و جبهه‌ى حق شود، یا قرار است به خود و مادر و پدرش پولى بدهند، بعد هم ببرندش و یک استودیوى مجّانىِ پر زرق و برق در اختیارش ...