600 اثر موسیقایی برای جشنواره مدرسه عشق ارسال شد
راهنوا- محمد گلریز، خواننده سرودهای انقلابی و دبیر بخش موسیقی «جشنواره مدرسه عشق» در گفتگویی گفت: در یک خانواده مذهبی به دنیا آمدم. با توجه به اینکه صدای خوب در خانواده ما موروثی است از همان اوان کودکی همراه پدر که از مداحان قدیمی تهران بودند در محافل و مجالس می خواندم. اساتید اولیه من پدر و برادرانم بودند. همین طور از محضر اساتیدی چون نورعلی خان برومند و ادیب خوانساری تلمذ نموده ام.
وی درباره فعالیت های هنریاش پیش از انقلاب گفت: در سال 55 فعالیت خود را با گروه شیدا به سرپرستی محمدرضا لطفی و تا آغاز انقلاب اسلامی نزدیک به 10 تا 15 اثر عرفانی از عارف و شیدا که از شاعران و آهنگسازان دوران مشروطیت بودند اجرا نموده و با وقوع انقلاب شکوهمند اسلامی ایران سرود برخیزید با شعری از استاد سبزواری و آهنگسازی حمید شاهنگیان در بهشت زهرا در محضر امام اجرا نمودم.
گلریز با اشاره به اینکه «اولین خواننده ای بودم که صدایم با سرودی از معلم در وصف حضرت آیت الله طالقانی از رادیو پخش شد.» ادامه داد: جوانان باید کسانی را الگو قرار دهند که متخصص، متعهد، مؤمن و متدین و پایبند به ارزش های انقلاب باشند.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که «بهترین سبک اجرا در حوزه موسیقی را چه می دانید» گفت: سبک آئینی، عرفانی، انقلابی را پیشنهاد می کنم.
این خواننده انقلابی با توجه به این که چه اموری باعث جاودانگی یک اثر می شود، تاکید کرد: مضمون اشعار، موسیقی (ملودی) و اجرای خوب که در راستای ارزش های انقلاب و بسیج باشد.
این استاد موسیقی که به تازگی به عنوان دبیر بخش موسیقی و سرود جشنواره سراسری مدرسه عشق نیز برگزیده شده است، گفت: تا کنون تعداد 600 اثر به دبیرخانه ما ارسال شده است. به منظور ارتقای سطح علمی و فرهنگی و شناسایی جوانان خلاق و متعهد برنامه های خاصی در نظر گرفته ایم که به تدریج اجرایی خواهد شد. این برنامه ها می تواند موجب انسجام، آرامش و وحدت جامعه گردد.
دبیر بخش موسیقی جشنواره مدرسه عشق ادامه داد: با توجه به اینکه در حال حاضر ما در معرض جنگ نرم از طریق رسانه های متخاصم قرار داریم، این جشنواره می تواند در جذب جوانان در عرصه های فرهنگی و هنری کمک شایانی نماید. به شرطی که بودجه کافی و حمایت های همه جانبه از طرف متولیان فرهنگ، مثل وزارت ارشاد، صدا و سیما و حوزه هنری صورت گیرد.
محمد گلریز با اشاره به تهاجم فرهنگی، خاطرنشان کرد: در حال حاضر که کشور ما مورد تهاجم موسیقی های مبتذل از طریق غرب و آمریکا قرار دارد، هنر محلی و بومی و سنتی به ویژه موسیقی می تواند مردم و جوانان را در فعالیت های فرهنگی و پویایی آن تشویق و ترغیب نماید.
این استاد موسیقی به بسیجیان نیز پیشنهاد داد که «آموزش لازم نزد اساتید مجرب و متعهد و پشتکار مداوم.» را سرلوحه کار خود قرار دهند.
دبیر بخش موسیقی جشنواره مدرسه عشق درباره جدیدترین کار خود گفت: جدیدترین اثر سرود شهید مدرس بود که در روز مجلس 10 آذر 94 از شبکه های سیما پخش شد. همین طور در سال های اخیر سرودهای برای شهید باکری و شهید تهرانی مقدم اجرا نموده ام. دو اثر هم در قالب موسیقی سنتی (ایرانی) به نام های ایران و صبح شکوفا به مناسبت دهه فجر کار کردم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر هم در حال اجرای سرودی در رثای شهید همدانی و اثری به نام سکر سماع ملکوت با شعری از شادروان مشفق کاشانی و آهنگسازی هادی آزرم به توصیه مقام معظم رهبری هستم که هنوز از صدا و سیما پخش نشده است.
منبع: دفاعپرس
نظرات