فعالیتهای هنری مساجد؛ مهمترین دلیلشکوفایی سرود ونغمهسرایی
راهنوا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور پیامی به سومین جشنواره سرود رضوی روستایی کشور از عوامل اجرایی آن به ویژه مردم روستای کردر قدردانی کرد و این جشنواره را یکی دیگر از شاخههای پر بار جشنواره فرهنگی و هنری امام رضا(ع) دانست.
ابتدای این پیام آمده است: آنها که حماسههای ماندگار روزهای پیروزی انقلاب اسلامی را درک کردهاند به خوبی به یاد دارند که سرودهای حماسی و شورانگیز آن روزها چگونه مردم را تهییج و برای رسیدن به هدف مقدس شان مصمم میکرد. آنگاه که مسجد از یک مکان صرفاً مذهبی به مکانی برای فعالیتهای فرهنگی و سیاسی بدل شد و جوانان برومند را در دل خویش جای داد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می افزاید: مساجد در تاریخ انقلاب اسلامی همواره کارکردهای متنوع و برکات و اثرات وصفناپذیری داشتهاند. یکی از مهمترین دلایل شکوفایی هنر سرود و نغمهسرایی با مضامین دینی از کارکردهای ادبی، هنری مسجد نشأت میگیرد. از این رو نقش مسجد و متولیان این مکان مقدس در شکلگیری، رشد و ماندگاری این هنر اصیل به راحتی قابل اغماض نیست.
در ادامه این پیام میخوانیم: بخش مهمی از فرهنگ و هنر اصیل ایران اسلامی مرهون تلاش سرایندگان بزرگی است که با بهره گیری از مضامین رفیع دینی، تشنگان معرفت را از دریای واژگان و ترکیبهای زیبا که در مدح و منقبت آل رسول(ع) و عزت و سربلندی مسلمانان سرودهاند سیراب میکند. در این میان هرگاه که این هنر قدسی با یک مکان و محتوای مقدس قرین شده، علاوه بر ماندگاری و جاودانگی، آثار معرفتی مضاعفی نیز در برداشته است.
جنتی میافزاید: مردمی و خوجوش بودن هنر سرود و نغمهسرایی، بهره گیری از ظرفیتهای محلی و منطقهای و نیز استفاده از فنون موسیقایی ـ با رعایت ضوابط شرعی، عرفی و فرهنگی ـ از مهمترین ویژگی های این هنر مردمی است.
وی خطاب به مردم هرمزگان نوشته است: من به مردم شریف این دیار به خاطر شور و اشتیاق وصفناپذیرشان در میزبانی این رویداد هنری تبریک میگویم. جشنواره سرود مساجد روستایی یکی دیگر از شاخههای پربار جشنواره فرهنگی و هنری امام رضا (ع) است که نشان از معرفت اهالی این روستای با صفا و مردم با وفای آن دارد. بیتردید چنین اهتمام و ارادهای الگویی ارزشمند و قابل تعمیم خواهد بود و زمینه ظهور و بروز ظرفیتهای اثر گذار فرهنگی هنری را در دیگر محیط های روستایی فراهم خواهد کرد.
وزیر ارشاد ادامه میدهد: این جشنواره در مسیر حفظ و توسعه هنر سرود در ایران اسلامی قدم بر می دارد و تلاش ارزشمندی است برای برقراری عدالت فرهنگی در سراسر کشور، از روستاها و مناطق مرزی گرفته تا مراکز شهری پرجمعیت. همین فعالیتهای به نسبت کوچک اما به واقع بزرگ و ارزشمند زمینه ساز آشنایی بیشتر مردم و بویژه جوانان با معارف اهل بیت (علیهم السلام) و انتقال آن به نسل های آینده خواهد شد.
در بخش دیگری از این پیام میخوانیم: قالبهای زیبای هنری، معارف دینی را برای جوانان جذابتر، قابلپذیرشتر و میزان پایبندی آنان را به فرایض دینی دو چندان می کند و از این منظر، هدایت و حمایت از چنین جشنوارههایی را ضروری مینماید. جنتی خاطرنشان کرده است: در پایان از تلاشهای خداپسندانه و هدفمند ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور، بنیاد بین المللی امام رضا علیه السلام، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان و تمامی دستگاه های اجرایی و فرهنگی استان، بویژه مردم متدین و هنر دوست روستای کَردَر، قدردانی میکنم.
بر اساس این گزارش، سومین جشنواره سرود رضوی روستایی کشور از سری برنامه های جشنواره بین المللی امام رضا(ع)، ویژه اعضا کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با حضور 12 گروه و در دو رده سنی زیر 15 سال و بالای 15 سال به مدت دو روز در روستای کردر رضوی میناب برگزار شد.
نظرات