شعرخوانی خواننده جوان فلسطینی برای کودکان یتیم سرزمینش
راهنوا- محمد عساف خواننده فلسطینی از کودکان یتیم اراضی اراضی اشغالی دیدن کرد و برای آنها شعر خواند. این کودکان بیسرپرست در محلی به نام دهکده کودکان sos نگهداری میشوند که زیر نظر مرکز کودکان بیسرپرست و نیازمند شهر بیتلحم اراضی اشغالی اداره میشود. این هنرمند فلسطینی که معتقد است این دسته از کودکان به توجه و شادی بیشتری نسبت به دیگر اقشار جامعه نیاز دارند، در این دیدار هدایایی را با خود به همراه داشت. وی در این دیدار از دهکده کودکان مهمترین شعرهای خود را در زمینه فلسطین و مقاومت برای کودکان اجرا کرد. بازی با کودکان و عکس گرفتن با آنها نیز بخشی از این دیدار بود.
محمد عساف (۱ سپتامبر ۱۹۸۹ م) از سن بسیار پایینی خوانندگی را آغاز کرد و توانست به سرعت در جشنوارههای مختلف جهان عرب نیز حضور پیدا کرد. همکاری با گروه هنری «پیشگامان فلسطین» نخستین فعالیت هنری او بشمار میرود. این کار با مضمون برخورداری کودکان از حق آموزش تهیه و تولید شده بود. عساف از همان آغاز فعالیت هنریاش تحت تاثیر ترانههای ملی قرار گرفت که برای وطن و مقاومت خوانده میشد و این مطلب به خوبی در آثار وی نیز خود را نشان دادند. او در یازده سالگی شعر ای «وطن آستین بالا بزن!» را اجرا کرد. مشهورترین شعر عساف «چفیه پوشیدهام» نام دارد که او در شانزده سالگی آن را اجرا کرد. این شعر مبدل به یکی از ترانههای انقلابی فرهنگ فلسطین شد و در یک دوره زمانی یکی از محبوبترین شعرهایی بود که از رادیو و تلویزیون فلسطین پخش میشد.
عساف همچنین از شرکتکنندگان در برنامه نیواستار فلسطین نیز بود. با این تفاوت که وی پس از اجرای برنامه مذکور اثرش را برای داوران اجرا کرد. زیرا در زمان ضبط برنامه غزه در محاصره قرار داشت و او نمیتوانست برای شرکت در برنامه به استدیوی محل ضبط برنامه برود. همچنین محمد عساف در برنامه عرب آیدل توانست با کسب ۶۸ میلیون رای از سراسر جهان عرب مدال دومین خواننده شرکتکننده در این برنامه را از آن خود کند. این موفقیت نه تنها برای شهروندان اراضی اشغالی با انعکاس خبری بسیاری روبرو شد که در تمامی کشورهای عربی و حتی در برخی از شبکههای ماهوارهای غربی نیز بازتاب داشت.
یکی از مهمترین آثار محمد عساف حضور در برنامه «خوشههای نور» است. «خوشههای نور» نام بزرگترین اپرای نمایشی درباره اسلام است که این هنرمند فلسطینی در کنار ۲۰۰ هنرمند دیگر از سراسر جهان حضور دارد. حسین الجسمی، لطفی بوشناق و علی الحجار دیگر هنرمندان عربی هستند که در این تئاتر موزیکال حضور دارند. این اپرا راوی زندگی پیامبر اسلام (ص) از زمان تولد تا وفات ایشان است.
منبع: اختصاصی «راهنوا»
نظرات