سرودهای بی‌‌نام‌ و نشان + صوت
باشگاه هواداران
×

تخصص

تایخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۵


سه سرود که در اولایل انقلاب پخش می‌شد/گروه کری که ناشناخته ماند

سرودهای بی‌‌نام‌ و نشان + صوت

در ابتدای انقلاب سه سرود بی نام و نشان از رادیو و تلویزیون ایران پخش شد سرودهایی که کیفیت پایین ضبط صدای آن‌ها نشان می‌دهد که تدارک این کار در شرایط ملتهب روزهای پایانی انقلاب انجام گرفته و توسط گروه کر ناشناسی خوانده شده است.

 

 

۱۳۹۵۰۵۰۵۰۰۰۸۳۶_PhotoAراه‌نوا – پیش از انقلاب شکوهمند ایران و در سال‌های اولیه، آثاری در حوزه موسیقی پدید آمدند که خصوصیات انقلابی و اجتماعی را در قالب سرود ارائه می‌‌کردند. بهره‌گیری از ملودی‌های عامه‌پسند و نزدیکی آن‌ها به ترانه‌های مردم‌پسند، وجه مشخصه این دسته از آثار بود. در واقع عنصر حماسی انقلابی در کنار عناصر مردم‌پسند، سروده‌هایی را شکل داد که با استقبال بی‌نظیر مردم مواجه شد تا آن‌جا که ورد زبان همگان گشت.

 

بخشی از آثار موسیقایی در دوران انقلاب ۵۷، سرودهایی هستند که به وسیله گروه کُر و اغلب بدون همراهی‌ ساز اجرا شده‌اند. این سرودها مفاهیم و مضامین انقلابی را در پیوند با اعتقادات مذهبی و رهبری پیر فرزانه انقلاب، امام خمینی (ره)، مد نظر داشتند.

 

ریتم ساده و اغلب دو ضربی یا چهار ضربی و ملودی‌های ساده و تکرارشونده با پرهیز از پیچیدگی، وجوه موسیقایی این آثار را تشکیل می‌دهند. عنوان سرود هم مناسب‌ترین نام برای این طیف از موسیقی‌های آن دوران است. نزدیکی به بیان محاوره‌ای، نزدیکی به شعارهای مردمی و یادگیری سریع و اجرای نسبتاً آسان، دیگر مشخصه‌های این سرودها بودند.

 

اما در ابتدای انقلاب سه سرود تحت عنوان «ای معلم»، «شهید زنده جاودان» و «راه شریعتی» بی نام و نشان از رادیو و تلویزیون ایران پخش شد. کیفیت پایین ضبط صدا نشان می‌دهد که تدارک این کار در شرایط ملتهب روزهای پایانی انقلاب و به شکل پارتیزانی انجام گرفته است.

 

هر سه سرود اثر ثریا همت‌آزاد، یکی از شاگردان شریعتی و از هنرمندان تئاتر ایران بود که توسط گروه کر ناشناسی خوانده شده بود. بعدتر آلبومی هم به بازار آمد که به این سرودها دکلمه‌هایی از جملات شریعتی ضمیمه شده بود. این آلبوم سال‌هاست در بازار نیست و شنیده نمی‌شود. در ادامه این سه سرود را می‌شنوید:

 

دانلود اثر «شهید زنده جاوید»

 

دانلود اثر «راه شریعتی»

 

دانلود اثر «ای معلم» 

 

 

 

 

 

منیع : فارس

نظرات

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

  • دیدگاه سید شهیدان اهل قلم درباره موسیقی

    اگر دیدید موسیقی بر محتوا غلبه دارد، گوش نکنید

    . درباره موسیقی حداقل دو جور می‌شود بحث کرد؛ این دو جور، یکی بحث فقهی درباره موسیقی است که اصلا در حد بنده نیست و آدم‌هایی مثل ما اصلا نباید به خودشان اجازه بدهند که وارد بحث‌های فقهی شوند، مسایلی کاملا تخصصی است و به هیچ‌وجه در حیطه ما نیست. مسایل کاملا تخصصی به تحصیلاتی در همان زمینه احتیاج دارند. به این دلیل ...
  • دیدگاه شهید دكتر بهشتی درباره موسیقی

    آن موسیقی حرام است، که انسان را در مقابل گناه ‌بي‌پروا كند

    موسيقي‌ از نظر اسلام‌ بسم‌ الله‌ الرحمن‌ الرحيم‌ نامه‌ شما رسيد. در اين‌ نامه‌ درباره‌ چند مطلب‌ سوال‌ كرده ‌بوديد كه‌ لازم‌ دانستم‌ به‌ اين‌ سوالات‌ طي‌ نوار، پاسخ‌ مفصل‌تري‌ بدهم‌. خواهش‌ مي‌كنم‌ كه‌ نوار را گوش‌ كنيد تا اگر باز نكته‌اي‌ به‌ نظرتان‌ رسيد بپرسيد تا پاسخ‌ بدهم‌ و ضمناً نوار را هم‌ به‌ مركز اسلامي‌ هامبورگ برگردانيد، چون‌ اين‌گونه‌ نوارها معمولا اينجا ...
  • گزیده‌ای از نظرات رهبر انقلاب در مورد موسیقی

    خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟

        خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟ بنده گاهى اوقات که مى‌بینم نوجوانى را به تلویزیون مى‌آورند که از صداى خوبى برخوردار است، دلم مى‌لرزد که آیا بناست این نوجوان، فردا، پس فردا خواننده‌ى خوبِ جبهه‌ى مستضعفین و جبهه‌ى حق شود، یا قرار است به خود و مادر و پدرش پولى بدهند، بعد هم ببرندش و یک استودیوى مجّانىِ پر زرق و برق در اختیارش ...