«یار دبستانی من» برای سوء استفاده سیاسی نیست
باشگاه هواداران
×

تخصص

تایخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۵


جمشید جم

«یار دبستانی من» برای سوء استفاده سیاسی نیست

جمشید جم با بیان اینکه سرود «یار دبستانی من» برای شهدای دانشجو سروده شده بود، گفت: این سرود مربوط به همه شهدا، خانواده‌های آن‌ها و همه ملت ایران است. نمی‌دانم چرا برخی‌ دوست دارند از آن سوء استفاده کنند!

 

 

۵۴۹۱۳_۲۸۰راه‌نوا- «جمشید جم» خواننده سرود معروف «یار دبستانی من» در گفت‌وگویی با بیان اینکه طیف‌های سیاسی مختلفی تا به امروز از سرود یاردبستانی من سوء استفاده کرده‌اند، اظهار داشت: گروه‌های سیاسی وقتی می‌خواهند، حرفی بزنند یک بیت از سرود «یار دبستانی من» را همسو با هدف خود می‌دانند و آن را منتسب به خود تلقی می‌کنند، در صورتی که این سرود ۲ ماه پس از پیروزی انقلاب سروده شد و همان زمان من این سرود را به شهدای دانشجو تقدیم کردم.

 

وی افزود: این سرود مربوط به همه شهدا، خانواده‌های آن‌ها و همه ملت ایران است. نمی‌دانم چرا برخی‌ دوست دارند از آن سوء استفاده کنند. توده مردم کسانی هستند که از لحظه‌های انقلاب خاطره دارند و فرزندانشان به عنوان دانش‌آموز و دانشجو در کنار ملت حضور داشتند. این سرود برای همان حال و هوا گفته شده که امروز اقشار مختلف با آن احساس نزدیکی می‌کنند.

 

خواننده «سرود یار دبستانی من» علت ماندگاری این سرود را همراهی و همدلی مردم با انقلاب دانست و گفت: حاکم بودن روح دگرگونی و دگردیسی در بین مردم و اتحاد برای یک هدف مشترک باعث ماندگاری این سرود شده است. وجود روح همدلی و همراهی باعث شده تا سرود یار دبستانی من همچنان در بین مردم ماندگار بماند. یاران این سرود همان توده‌های مردم و دانشجویانی هستند که در میانشان برای اجرای سرود حضور پیدا می‌کنم.

 

جم درباره ویژگی آثار هنری ماندگار عنوان کرد: مردم چیزی را که بتوانند زمزمه کنند، دوست دارند. سرود باید راحت با مردم ارتباط برقرار کند و هدفمند باشد تا مردم بتوانند به راحتی با آن ارتباط برقرار کنند. امروز همه بزرگان می‌گویند کلام در سرود باید تقویت شود، پس ما باید روی کلام فکر کنیم و هدفدار عمل کنیم. موسیقی هدفمند است پس باید نشانه گیری در موسیقی درست باشد و به جلو برویم.

 

وی با انتقاد از رویکرد دفتر موسیقی وزارت ارشاد درباره سرودهای انقلابی گفت: بچه‌های انقلابی در ایام انقلاب «انجمن سرود و آهنگ‌های انقلابی» وزارت ارشاد را  نامگذاری کردند، اما امروز هیچ اثر و نامی از آن دفتر وجود ندارد. امروز مهمترین رویداد موسیقی کشور با نام موسیقی فجر برگزار می‌شود، اما هیچ اثری از موسیقی فجر در آن دیده نمی‌شود. ما جوان دوران پهلوی هستیم و همه نوع موسیقی خوب و بدی را دیده‌ایم، اما نگاه ما به سرودهای انقلابی بود و آن‌ها را دوست داشتیم؛ ولی آیا امروز اثری از این سرودها در وزارت ارشاد وجود دارد!

 

خوانند «سرود یار دبستانی من» افزود: بی توجهی به سرود خیانت است، ما انقلاب کردیم که راه انقلاب در همه عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی ادامه پیدا کند. اهالی سرود و موسیقی انقلاب برای انجام یک کار ساده از امام خمینی (ره) اجازه می‌گرفتند و وقتی می‌خواستیم موسیقی را به راه بیاندازیم، معتقد بودیم «حُکم، حُکم جلودار است» امروز هم باید حُکم، حُکم جلودار باشد.

 

 

 

 

 

 

منبع: دفاع پرس

نظرات

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

  • دیدگاه سید شهیدان اهل قلم درباره موسیقی

    اگر دیدید موسیقی بر محتوا غلبه دارد، گوش نکنید

    . درباره موسیقی حداقل دو جور می‌شود بحث کرد؛ این دو جور، یکی بحث فقهی درباره موسیقی است که اصلا در حد بنده نیست و آدم‌هایی مثل ما اصلا نباید به خودشان اجازه بدهند که وارد بحث‌های فقهی شوند، مسایلی کاملا تخصصی است و به هیچ‌وجه در حیطه ما نیست. مسایل کاملا تخصصی به تحصیلاتی در همان زمینه احتیاج دارند. به این دلیل ...
  • دیدگاه شهید دكتر بهشتی درباره موسیقی

    آن موسیقی حرام است، که انسان را در مقابل گناه ‌بي‌پروا كند

    موسيقي‌ از نظر اسلام‌ بسم‌ الله‌ الرحمن‌ الرحيم‌ نامه‌ شما رسيد. در اين‌ نامه‌ درباره‌ چند مطلب‌ سوال‌ كرده ‌بوديد كه‌ لازم‌ دانستم‌ به‌ اين‌ سوالات‌ طي‌ نوار، پاسخ‌ مفصل‌تري‌ بدهم‌. خواهش‌ مي‌كنم‌ كه‌ نوار را گوش‌ كنيد تا اگر باز نكته‌اي‌ به‌ نظرتان‌ رسيد بپرسيد تا پاسخ‌ بدهم‌ و ضمناً نوار را هم‌ به‌ مركز اسلامي‌ هامبورگ برگردانيد، چون‌ اين‌گونه‌ نوارها معمولا اينجا ...
  • گزیده‌ای از نظرات رهبر انقلاب در مورد موسیقی

    خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟

        خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟ بنده گاهى اوقات که مى‌بینم نوجوانى را به تلویزیون مى‌آورند که از صداى خوبى برخوردار است، دلم مى‌لرزد که آیا بناست این نوجوان، فردا، پس فردا خواننده‌ى خوبِ جبهه‌ى مستضعفین و جبهه‌ى حق شود، یا قرار است به خود و مادر و پدرش پولى بدهند، بعد هم ببرندش و یک استودیوى مجّانىِ پر زرق و برق در اختیارش ...