حمله چماقداران مهاجرانی به ارکسترسمفونیک تهران
راه نوا – یکی از فیلمسازان و مدیران فرهنگی اوایل انقلاب «هوشنگ توکلی» است؛ شخصی که در آن دوران یکی از بنیانگذاران تلفیلم بود که امروز آن را با سینمافیلم میشناسیم، تلفیلمی که بسیاری از فیلمسازان مطرح کشورمان کار خود را از آنجا شروع کردند و آن مکان باب ورودی برای آنها شد تا وارد عرصه فیلمسازی شوند. در بخشی این گفتگو که توسط خبرگزاری تسنیم انجام شده است هوشنگ توکلی گوشه ای از وضعیت هنر موسیقی در دوران نخست وزیری میرحسین موسوی را روایت کرده است.
ما (هوشنگ توکلی و مهدی کلهر) با ایشان (آیت الله خامنه ای) درباره موضوعات هنری مشورت میکردیم.بعضی روزها جلسات مشورتی در منزل ایشان که آن زمان در خیابان ایران بود برگزار میشد.در آن جلسات مسائل مختلفی مطرح می شد مثلا آیت الله خامنهای نظرشان این بود که ارکستر سمفونیک باید راه اندازی شود.
زمانی که آقای رجایی نخست وزیر شد، ما به فرهنگ و آموزش عالی برگشتیم. اولین مسئلهای که به صورت جدی آن را پیگیری کردیم، سروسامان دادن به موسیقی کشور بود.
تنها مشکلی که ما در آن سال ها در زمینه فرهنگ و هنر داشتیم، افرادی بودند که با خط و خطوطی که مقام معظم رهبری در آن سال ها ترسیم میکردند سازگاری نداشتند؛ افرادی مانند مهندس موسوی و بهزاد نبوی تصور میکردند که باید روی فرهنگ سرمایهگذاری کنند تا به وقتش از این حوزه سهم خواهی کنند.
این افراد نقشهای اساسی برای فرهنگ و هنر کشور کشیده بودند و کم کم آن را در کشور اجرایی میکردند. بعد از انفجار نخست وزیری، حوادثی اتفاق افتاد که ما خود به خود کنار کشیدیم، یکی از آن حوادث این بود که در روزنامههایشان به ما حمله میکردند که «طاغوتیان آمدهاند و تئاتر شهر را گرفتهاند».
در زمان جنگ تحمیلی ما ارکستر سمفونیک را با ۱۷۰ نفر نوازنده و خواننده راهاندازی کردیم کار این ارکستر این بود که ساعت ۷ تا ۸ صبح در میدان شهدا جلوی اداره برق امروزی میایستادند و یک ساعت سرود ملی را اجرا میکردند. بعد از ۸ مرتبه اجرا، یکسری چماقدار به دستور آقای مهاجرانی رفتند و این اکستر را به هم ریختند.
منبع: خبرگزاری تسنیم
نظرات