بررسی فرازهای دیروز و فرودهای امروز «سرود»
باشگاه هواداران
×

تخصص

تایخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۵


در شماره 39 «حلقه‎وصل» بخوانید

بررسی فرازهای دیروز و فرودهای امروز «سرود»

در این شماره حلقه‎وصل محمدگلریز، فاطمه سادات حسینی و نادر کامرانی هر کدام یک بعد از آسیب‌های موجود سرود را بیان می‎کنند و «محمدحسین پورمعین» از گروه بین‎الملی تواشیح و همسرایی هدی سخن گفته است.

 

 

unnamedراه‌نوا- شماره ۳۹ ماهنامه فرهنگی-تشکیلاتی حلقه‌وصل منتشر شد. حلقه‌وصل در این شماره فرازهای دیروز «سرود» را بررسی و فرودهای امروز آن را آسیب‎شناسی کرده است و به این سوال پاسخ می‌گوید که چه باید کرد که سرود از حالت ویترینی و نوستالژیک امروز خارج شود؟!

  

سرود چیست؟ و چه ویژگی‌هایی دارد و یک سرود باید چه مولفه‌هایی داشته باشد؟ موضوع بحث کارشناسان حوزه سرود در شماره ۳۹ ماهنامه حلقه‎وصل است. در ابتدای این شماره حلقه‎وصل که به‌صورت ویژه به سرود پرداخته، پاسخ این سوالات را از بیان رهبر معظم انقلاب بازخوانی می‌کنیم. در ادامه سردبیر حلقه‎وصل از «مرثیه‌ای برای یک صدا» نوشته است و معتقد است که سرود به‌معنای واقعی کلمه یک هنر تشکیلاتی است و این هنر تشکیلاتی امروز به فراموشی سپرده شده است.

 

انقلاب، سرود را به حرف واداشت

«حسین دلاوری» در یادداشتی از ضرورت تشکیل سازمانی در قامت سازمان سینمایی برای موسیقی و سرود نوشته است و تاکید دارد که «انقلاب، سرود را به حرف واداشت». «سیدمحمد میزمانی» وضعیت فعلی سرود را آسیب‌شناسی کرده و معتقد است که صددرصد شناسایی، می‎تواند در وضعیت فعلی راه‌گشا باشد؛ چراکه ما شناخت کافی از سرود و مطالبات امروز این حوزه نداریم. «سیدسجاد جلینی» نیز در یادداشتی از «نهاد مسجد و بازیابی قدرت سرود» نوشته است.

 

سرود باید صدای جامعه باشد

در شماره ۳۹ حلقه‎وصل «حمید شاهنگیان» چگونگی ساخته‎شدن اولین سرود انقلابی را روایت می‌کند و «مهدی صفارهرندی» در یادداشتی معتقد است که «سرود باید صدای جامعه باشد» و سرودهایی مانند «ارغوان» می‏توانند دوباره سرود را احیا کنند. همچنین «حسین احمدی» ویژگی‌ها و معیارهای بررسی سرودهای انقلابی را واکاوی می‎کند و «ریحانه حسنی» از «دو کلید برای احیای دوباره سرود» می‎نویسد. اینکه سرودهای امروز چقدر به معنای واقعی سرود هستند سوالی است که «رضا مهدوی» به آن پاسخ گفته و معتقد است که «پاپ را به‌جای سرود به ما قالب می‎کنند».

 

کامیونی که بار برزمین مانده سرود را حمل می‎کند

گزارش از «کامیونی که بار برزمین مانده سرود را حمل می‎کند» از دیگر بخش‌های این ماه نشریه حلقه‎وصل است. «حسین انفرادی» از نقش خانه سرود انقلاب اسلامی در توسعه سرود نوشته و «شهروز حقی» معتقد است که میراث به‌جا مانده از سرود را تخریب و تعطیل کردیم و مشکل را باید در آموزش‌وپروش جستوجو کرد که سیاست‌هایش سبب گلخانه‎ای شدن سرود شده است. «مجید منصوری» هم در گفت‎وگو با حلقه‌وصل از نکته پایانی شهروز حقی شروع می‎کند و معتقد است که افول وحشتناک سرود از سیاست‎های آموزش‌وپروش و طرح «آوای مدرسه» شروع شد، ولی کسی جرات بیان این موضوع را ندارد.

 

همه سرجای خودشان هستند

«بیلان، بیلان، بیلان و دیگر هیچ» عصاره گفت‎وگو با «افشین کردستانی» از وضعیت فعلی سرود است و وی معتقد است که سرود در کشور ما متولی به معنای واقعی ندارد، ولی تا دلتان بخواهد مدعی دارد. در این شماره حلقه‌وصل حمید شاهنگیان با بررسی سیر تاریخی و وضعیت فعلی سرود، معتقد است که بعد از فرازهایی که سرود در اوایل انقلاب و جنگ داشت، فرودی را تجربه کرد که دیگر هیچ‎وقت فراز نداشت. «مهدی شمس‎نیکنام» هم درباره وضعیت سرود در جامعه امروز می‏نویسد که «همه سرجای خودشان هستند».

 

از علت غریبگی آوازجمعی در ایران
در این شماره حلقه‎وصل محمدگلریز، فاطمه سادات حسینی و نادر کامرانی هر کدام یک بعد از آسیب‌های موجود سرود را بیان می‎کنند و «محمدحسین پورمعین» از گروه بین‎الملی تواشیح و همسرایی هدی سخن گفته است. سرپرست‎های گروه کر «آوای ماهان»، «سونات»، «فرهنگسرای سرو» از علت غریبگی آوازجمعی در ایران می‎گویند و حلقه‌وصل در پایان شماره ۳۹ خود گزارشی از دومین جشنواره شعر، موسیقی و ضداستکباری طبس را کار کرده است.

 

نشریه حلقه وصل به مدیرمسئولی و سردبیری صادق یزدانی منتشر می‌شود. برای دریافت این نشریه با شماره تلفن ۵-۷۷۶۵۵۱۳۴ تماس بگیرید. همچنین برای اطلاع از آخرین خبرها و گزارش‌های جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، می‌توانید از سایت Hvasl.ir استفاده کنید.

 

 

 

 

 

منبع: حلقه وصل

نظرات

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

  • دیدگاه سید شهیدان اهل قلم درباره موسیقی

    اگر دیدید موسیقی بر محتوا غلبه دارد، گوش نکنید

    . درباره موسیقی حداقل دو جور می‌شود بحث کرد؛ این دو جور، یکی بحث فقهی درباره موسیقی است که اصلا در حد بنده نیست و آدم‌هایی مثل ما اصلا نباید به خودشان اجازه بدهند که وارد بحث‌های فقهی شوند، مسایلی کاملا تخصصی است و به هیچ‌وجه در حیطه ما نیست. مسایل کاملا تخصصی به تحصیلاتی در همان زمینه احتیاج دارند. به این دلیل ...
  • دیدگاه شهید دكتر بهشتی درباره موسیقی

    آن موسیقی حرام است، که انسان را در مقابل گناه ‌بي‌پروا كند

    موسيقي‌ از نظر اسلام‌ بسم‌ الله‌ الرحمن‌ الرحيم‌ نامه‌ شما رسيد. در اين‌ نامه‌ درباره‌ چند مطلب‌ سوال‌ كرده ‌بوديد كه‌ لازم‌ دانستم‌ به‌ اين‌ سوالات‌ طي‌ نوار، پاسخ‌ مفصل‌تري‌ بدهم‌. خواهش‌ مي‌كنم‌ كه‌ نوار را گوش‌ كنيد تا اگر باز نكته‌اي‌ به‌ نظرتان‌ رسيد بپرسيد تا پاسخ‌ بدهم‌ و ضمناً نوار را هم‌ به‌ مركز اسلامي‌ هامبورگ برگردانيد، چون‌ اين‌گونه‌ نوارها معمولا اينجا ...
  • گزیده‌ای از نظرات رهبر انقلاب در مورد موسیقی

    خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟

        خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟ بنده گاهى اوقات که مى‌بینم نوجوانى را به تلویزیون مى‌آورند که از صداى خوبى برخوردار است، دلم مى‌لرزد که آیا بناست این نوجوان، فردا، پس فردا خواننده‌ى خوبِ جبهه‌ى مستضعفین و جبهه‌ى حق شود، یا قرار است به خود و مادر و پدرش پولى بدهند، بعد هم ببرندش و یک استودیوى مجّانىِ پر زرق و برق در اختیارش ...