موسیقی ایرانی؛ بستر خوبی جهت استفاده در مبانی حماسی و انقلابی
راهنوا- هوشنگ جاوید، هنرمند موسیقیدان، در مراسم رونمایی از تولیدات موسیقی حوزه هنری خراسان شمالی حضور داشت. با او درباره هنر انقلاب اسلامی و به خصوص در حوزه تخصصی وی یعنی موسیقی مقامی به گفت وگو نشستیم. آنچه در ادامه میآید حاصل این گفت و گو است.
جاوید با اشاره به اینكه هنر موسیقی به خصوص موسیقی ایرانی بستر مناسبی برای تبلیغ است، گفت: هنر موسیقی ایرانی در طول تاریخ بعد از اسلام همیشه در خدمت مبانی مذهبی و دینی بوده و در حال حاضر نیز بستر خوبی جهت استفاده در مبانی حماسی و انقلابی است.
وی ادامه داد: هنرمندان موسیقی در طول دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در خدمت نظام بودهاند و آثار آن ها پر از معنویت است و با انسان حرف میزند.
پژوهشگر موسیقی مقامی كشور اعتقاد دارد كه امروزه در جامعه فرهنگی و هنری باید افكار و اندیشههای شهید آوینی را مورد بازخوانی قرار دهیم؛ زیرا ایشان نظریههای مهمی در فلسفه هنر انقلاب اسلامی مطرح كردهاند.
جاوید گفت: شهید آوینی در رابطه با حیات انسان مطالب بسیار مفید و ارزندهای مطرح كرده و در مورد هنر تعاریف زیادی دارد كه باید مورد توجه هنرمندان قرار گیرد و به عنوان راهبرد از آن ها استفاده كنند.
این محقق در رابطه با كتاب موسیقی خراسان شمالی گفت: موسیقی هر استان برای خودش دارای هویت و تاریخ است و معتقدم برای میراث و تاریخ هر استان یك كتاب جداگانه باید نوشته شود.
هوشنگ جاوید در پایان تصریح كرد: در كتاب موسیقی خراسان شمالی تاریخ شناسی، جغرافیاشناسی، سازشناسی و تركیبی از استان و پتانسیلها، بازیهای آیینی و زندگینامه پیش كسوتان موسیقی خراسان شمالی معرفی شدهاند.
هوشنگ جاوید متولد چهاردهم خرداد ۱۳۳۸ در شهر تهران، فارغ التحصیل رشته فیلم برداری و نورپردازی از دانشكده صدا و سیما و یكی از برجستهترین پژوهشگران موسیقی نواحی و بنیان گذار جشنواره های مختلف موسیقی نواحی و آیینی در ایران بوده و در این سالها مسئولیتهای فراوانی را نیز بر عهده داشته است.
منبع: پایگاه خبری حوزههنری
نظرات