صدای آواز و موسیقی اصیل ایرانی در حوزه هنری پیچید
باشگاه هواداران
×

تخصص

تایخ انتشار: ۰۹ تیر ۱۳۹۴


نخستین «شب آواز ایرانی» برگزار شد

صدای آواز و موسیقی اصیل ایرانی در حوزه هنری پیچید

چراغ اجرای یك برنامه تحلیلی و آموزشی در حوزه موسیقی با حضور پیش‌كسوتان و هنرمندان جوان این عرصه در حوزه هنری روشن شد.

 

 

 

 

20150613210244gb-MO3N7137راه‌نوا- شنبه بیست‌وسوم خرداد 1394، جمع زیادی از اهالی آواز سنتی و موسیقی اصیل، هنرجویان و كارشناسان موسیقی در نخستین برنامه «شب آواز ایرانی» در سالن سوره حوزه هنری حاضر شدند.

 

در این مراسم كه به همت مركز موسیقی حوزه هنری و مركز محافل و جشنواره‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد، چهره‌های سرشناسی از جمله دكتر ساسان فاطمی، داود فیاضی، علی رستمیان، رضا رضایی پایور، فاضل نظری مدیر مركز موسیقی حوزه هنری و … حضور داشتند و سعید بیابانكی اجرای این برنامه را بر عهده داشت.

 

بیابانكی با بیان اینكه قرار است این برنامه‌ها به طور منظم در ماه‌های آتی نیز برگزار شود،‌ گفت: شب آواز ایرانی ادای احترامی است كه به همه هنرمندان عرصه موسیقی اصیل ایرانی.

 

وی تاكید كرد: آواز و موسیقی ایرانی از دیرباز با شعر و غزل فارسی پیوند داشته‌اند و بسیاری از ما غزل‌های برجسته شاعران و عارفان را به وسیله این هنر در ذهن ثبت كرده‌ایم. اگرچه در یكی دو دهه اخیر نسبت به موسیقی و آواز اصیل ایرانی كم‌لطفی شده و ترانه و تصنیف به دلیل داشتن مخاطبان عام بیشتر مورد توجه قرار گرفته، اما مركز موسیقی حوزه هنری تلاش می‌كند در جهت احیای موسیقی و آواز ایرانی گام بردارد.

 

پس از آن دكتر ساسان فاطمی، موسیقی‌دان و پژوهشگر، درباره جایگاه آواز در فرهنگ ایرانی سخن گفت. وی با بیان اینكه آواز در تمام فرهنگ‌ها اهمیت بیشتری نسبت به ساز داشته، اظهار كرد: فارابی موسیقی را از نظر نقص و كمال تقسیم‌بندی می‌كند و موسیقی‌ای را كه صرفا از ساختارهای صرف موسیقایی بهره ببرد در قطب نقص قرار می‌دهد و اگر با آواز تركیب شود و شخص را متاثر كند در قطب كمال قرار می‌گیرد.

 

وی همچنین با تقسیم موسیقی ایرانی به دو نوع متمایز موسیقی با وزن یا ریتم یا موسیقی غیرضربی گفت: منظور از آواز ایرانی، نوع موسیقی است كه ضربی نیست. در فرهنگ ما این تمایزگذاری از مدت‌ها پیش رواج داشته و آواز نسبت به موسیقی ضربی و همراه با تصنیف ارزش بیشتری دارد؛ چرا كه هم تخصص و تكنیك بیشتر هنرمند را می‌طلبد و اجرای آن مشكل‌تر است و هم شنونده این موسیقی باید ظرافت‌هایی داشته باشد كه آواز را درك و دنبال كند و ملول نشود؛ بنابراین مخاطب خاص و فرهیخته جامعه است.

 

اشكان كمانگری، امید داورزنی، رضا رضایی پایور، داوود فیاضی و فرزندش بهاره فیاضی از جمله هنرمندانی بودند كه در اولین برنامه «شب آواز ایرانی» اجراهای هنرمندانه‌ای ارائه دادند و چراغ اجرای برنامه‌ای تحلیلی و آموزشی را در حوزه هنری روشن كردند كه قرار است میدانی برای تجدید دیدار با اساتید و همچنین معرفی چهره‌های تازه به هنر آواز ایرانی باشد.

 

 

 

 

منبع: پایگاه خبری حوزه هنری

 

نظرات

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

  • دیدگاه سید شهیدان اهل قلم درباره موسیقی

    اگر دیدید موسیقی بر محتوا غلبه دارد، گوش نکنید

    . درباره موسیقی حداقل دو جور می‌شود بحث کرد؛ این دو جور، یکی بحث فقهی درباره موسیقی است که اصلا در حد بنده نیست و آدم‌هایی مثل ما اصلا نباید به خودشان اجازه بدهند که وارد بحث‌های فقهی شوند، مسایلی کاملا تخصصی است و به هیچ‌وجه در حیطه ما نیست. مسایل کاملا تخصصی به تحصیلاتی در همان زمینه احتیاج دارند. به این دلیل ...
  • دیدگاه شهید دكتر بهشتی درباره موسیقی

    آن موسیقی حرام است، که انسان را در مقابل گناه ‌بي‌پروا كند

    موسيقي‌ از نظر اسلام‌ بسم‌ الله‌ الرحمن‌ الرحيم‌ نامه‌ شما رسيد. در اين‌ نامه‌ درباره‌ چند مطلب‌ سوال‌ كرده ‌بوديد كه‌ لازم‌ دانستم‌ به‌ اين‌ سوالات‌ طي‌ نوار، پاسخ‌ مفصل‌تري‌ بدهم‌. خواهش‌ مي‌كنم‌ كه‌ نوار را گوش‌ كنيد تا اگر باز نكته‌اي‌ به‌ نظرتان‌ رسيد بپرسيد تا پاسخ‌ بدهم‌ و ضمناً نوار را هم‌ به‌ مركز اسلامي‌ هامبورگ برگردانيد، چون‌ اين‌گونه‌ نوارها معمولا اينجا ...
  • گزیده‌ای از نظرات رهبر انقلاب در مورد موسیقی

    خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟

        خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟ بنده گاهى اوقات که مى‌بینم نوجوانى را به تلویزیون مى‌آورند که از صداى خوبى برخوردار است، دلم مى‌لرزد که آیا بناست این نوجوان، فردا، پس فردا خواننده‌ى خوبِ جبهه‌ى مستضعفین و جبهه‌ى حق شود، یا قرار است به خود و مادر و پدرش پولى بدهند، بعد هم ببرندش و یک استودیوى مجّانىِ پر زرق و برق در اختیارش ...