شهدا قهرمانان سرفراز تاریخ ایران اسلامی هستند
راهنوا- برنامه «حریر تحریر» از روز سوم ماه مبارک رمضان با حضور شاعران و اهالی فرهنگ و هنر آغاز شده و هشتمین شب این برنامه با عنوان «دریادلان خاموش» با موضوع شهدای غواص و خط شکنان دفاع مقدس در دهمین روز ماه مبارک رمضان همزمان با سالروز رحلت حضرت خدیجه و شب شهادت شهدای هفتم تیر، برگزار شد.
در این برنامه شاعرانی همچون حمیدرضا شکارسری، علیرضا قزوه، اسماعیل امینی، پرویز بیگی حبیب آبادی، مصطفی محدثی خراسانی، محمد سلمانی، احمد امیرخلیلی، علی محمد مسیحا، مجید معارف وند، فرید فردوسی، حامد عسگری، فریبا یوسفی، محمدحسن حسینی، کاظم جیرودی، مریم حائری، سینا علی محمدی و… و. اشعار خود پیرامون دفاع مقدس، ایثار و شهادت، خصوصا مظلومیت شهدای غواص عملیات کربلای ۴ را قرائت کردند.
اسماعیل امینی شاعر، پژوهشگر و منتقد ادبی پیش از شعرخوانی در این برنامه با انتقاد از برخی اظهار نظرهای غیر اصولی و نگاههای غیر منصفانه به موضوع بازگشت پیکر مطهر شهدا اشاره کرد و گفت: شاید برخی فکر می کردند نسل امروز مثل نسل قدیم نیستند در حالی که مراسم تشییع پیکر این شهدا و حضور با شکوه جوانان امروز نشان داد که این نسل به باورها و ارزشهای خودش ایمان دارد. به سرزمینش عشق می ورزد و به قهرمانان وطن احترام می گذارد. در واقع همه ما نیازمند قهرمانان و الگوهای انسانی هستیم.
امینی اضافه کرد: در مورد این جوانانی که رفتند و خون خودشان را فدا کردند نیز تصورات نادرستی وجود دارد. بعضی ها فکر می کنند این نسل از لذت های جوانی بی خبر بوده اما این درست نیست. شهدای دفاع مقدس خودشان این راه را انتخاب کردند و با وجود لذتهای دنیایی این تصمیم خودشان بود که جانشان را برای دین و کشورشان فدا کنند. به هر ترتیب باید در مورد این عزیزان قضاوت درستی داشته باشیم که اگر اینطور نباشد در حق آنها ظلم کرده ایم. اینها قهرمانان تاریخ وطن هستند و همه نسل ها به این قهرمانان افتخار می کنند.
در ادامه محمدحسن حسینی قطعه شعری را با موضوع ۱۷۵ شهید غواص خواند که در بخشی از آن آمده است؛ نقشه کشورت عجیب شده، فهم این نکته سخت آسان است، ۱۷۵ اقیانوس زیر یک تکه خاک پنهان است.
علیرضا قزوه شاعر و مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری نیز در حاشیه این برنامه ضمن قدردانی از برگزارکنندگان محافل ادبی در حوزه ایثار و شهادت گفت: شهدا قهرمانان سرفراز تاریخ ایران اسلامی هستند و اهالی شعر و ادب نیز با افتخار در مقام این مردان بزرگ شعرهای فراوانی سروده اند. این اتفاق بسیار خوبی است که به مناسبت های مختلف شاهد برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری در این حوزه هستیم.
وی افزود: برنامه دریادلان خاموش از نظر محتوایی در سطح بسیار خوبی قرار داشت و من هم از حضور در این محفل لذت بردم. حقیقت این است که شهدا جانشان را در راه اسلام و انقلاب فدا کردند و ما نیز به عنوان فعالان حوزه فرهنگ و هنر باید نسبت به مقام این عزیزان ادای دین کنیم، هرچند انجام وظیفه ما بسیار اندک و ناچیز است اما باید به مقدار توان خودمان برای معرفی شهدا و فرهنگ شهادت تلاش کنیم. مراکز فرهنگی و فرهنگسراها در حد توان و وسع خود باید به این مقوله توجه داشته باشند و با هر برنامه و اقدام فرهنگی که می توانند در این مسیر گام بردارند. باید از مسئولین فرهنگسرای نیاوران هم تشکر کنم که در این حوزه فعالیت خوبی دارند و اینبار هم چنین برنامه ای را به احترام شهدای غواص برگزار کردند.
سید عباس سجادی مدیرعامل بنیاد آفرینش های هنری نیاوران نیز در خصوص این برنامه اظهار داشت:باعث افتخار ماست که در این شب مبارک و در ایام ماه رمضان فرهنگسرای نیاوران میزبان چنین برنامه ارزشمندی بود. ابتدا باید از شاعران و ترانه سرایان عزیزی که به دعوت ما لبیک گفتند و با شور و اشتیاق در این برنامه حاضر شدند تشکر کنم. چنین اتفاقات فرهنگی اگرچه بسیار زیبا و دلنشین است اما در مقابل مقام شهدای دفاع مقدس و در برابر فداکاری آن عزیزان بسیار ناچیز محسوب می شود. با این وجود امیدواریم همواره مراکز فرهنگی در مسیر معرفی فرهنگ شهادت به درستی گام بردارند. ما از این فرصت مغتنم در طول برگزاری برنامه حریر تحریر به خوبی استفاده کردیم و خوشبختانه در این شب به یادماندنی شاهد برگزاری برنامه فاخری در حوزه ادبیات و شعر دفاع مقدس بودیم.
گفتنی است در بخش پایانی برنامه دریادلان خاموش، محمدهاشم احمدوند همراه با نوای نی به اجرای قطعاتی پیرامون ایثار و شهادت پرداخت که از آن جمله می توان به سروده جلیل صفربیگی اشاره کرد؛
دلم در جبهه سردشت گم شد / شبی با بچه های گشت گم شد
تنم در قصر شیرین رفت از دست/ سرم در کربلای هشت گم شد
منبع: خبرگزاری مهر
نظرات