جمالی: سرود سادهتر از سایر قالبهای هنری با مخاطب ارتباط برقرار میکند
راهنوا – عمران جمالی، سرپرست گروه سرود مصباح الهدی لارستان استان فارس، ورود به عرصه سرود را به سبب تأثیر این قالب هنری در جذب کودکان و نوجوانان دانست و تصریح کرد: سرود می تواند به راحتی با مخاطب ارتباط برقرار کند و تأثیرگذاری خاص خود را نیز به همراه دارد.
وی با بیان این که گروه سرود مصباحالهدی از حدود ۱۷ سال پیش کار خود را با ۶ نفر عضو آغاز کرد، اظهار داشت: در حال حاضر مجموعه ما بیش از ۱۸۰ عضو در ۶ گروه جداگانه دارد، که در کنار آن ۲ گروه از خواهران که سرپرستی آنها را نیز همسر بنده برعهده دارد مشغول به فعالیت هستند.
جمالی، فعالیتهای گروه سرود مصباح الهدی را با محوریت پایگاه مقاومت بسیج مسجد محل دانست و خاطرنشان کرد: بسیاری از بچه های مسجد هم که در گروه سرود نیستند پس از شعر خوانی بچه ها، آن سرود ذکر لبشان می شود و تا مدت ها آن شعر را تکرار می کنند.
سرود؛ مسیری سهل الوصول برای انتقال ارزش ها
سرپرست گروه سرود مصباح الهدی، با اشاره به دشواری های ساخت سرود اظهار داشت: این نکته را باید توجه داشت که ساخت سرود امری سهل الوصول نیست، اما یکی از بهترین روش های اثرگذاری و راه های انتقال ارزش های فرهنگی همین مسئله سرود است.
وی با اشاره به استقبال صدا و سیمای کشور از آثار گروه سرود مصباح الهدی اظهار داشت: در حال حاضر تولید سرودی با موضوع مدافعان حرم به پایان رسیده است و درصدد آن هستیم تا این اثر هم از صدا و سیمای مرکز استان پخش شود.
اجرا در حرم امام حسین، بزرگترین افتخار گروه مصباح الهدی
جمالی به کسب مقام های مختلف توسط گروه سرود مصباح الهدی در جشنواره های مختلف اشاره کرد و افزود: گروه سرود مصباح الهدی افتخار این را نیز دارد که در حرم مطهر امام حسین (ع) نیز به اجرا پرداخته است.
سرپرست گروه سرود مصباح الهدی، ورود به عرصه نماهنگ سازی را گامی مهم در جذب مخاطب و دیده شدن سرود دانست و افزود: نماهنگ های کوثر عشق و پیرو ولایت از برجسته ترین نماهنگ های تولید شده است.
عدم حمایت نهادهای فرهنگی از گروه های سرود
وی با اشاره به دور بودن لارستان از مرکز استان و عدم حمایت نهادهای فرهنگی اظهار داشت: هر اتفاقی که در گروه صورت گرفته با همت بچه ها انجام شده است و تمام هزینه های گروه توسط بچه ها تأمین می شود.
جمالی با بیان این که گروه سرود مصباح الهدی در کنار ساخت سرود به تربیت نیرو در زمینه آهنگسازی و سرودن شعر نیز می پردازد، گفت: ما با تربیت نیروهایی به عنوان مربی توانستیم کار را به روستاها نیز توسعه دهیم و هم اکنون ۶ گروه روستایی را نیز هدایت می کنیم.
وی نقطه مشترک آثار گروه مصباح الهدی را حماسی بودن و انقلابی بودن عنوان کرد و افزود: سخنان اخیر رهبری پیرامون سرود تأثیر بسزایی در روحیه بچه ها داشته است.
سرپرست گروه سرود مصباح الهدی، با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در زمینه پرداختن به مقوله سرود اظهار داشت: امروزه در میان جوانان و نوجوانان بهترین و اثرگذارترین آثار را می توان از طریق سرود به انجام رساند.
جمالی در بخش دیگری از سخنان خود، ساخت سرود سرزمین آرش را به دلیل احساس ضعف موجود در کارهای حماسی عنوان کرد و افزود: شعر این اثر برای نخستین بار به صورت اختصاصی برای این گروه توسط آقای عبدالله یزدان پناه سروده شد.
ساخت سرود سرزمین آرش بیش از ۶ ماه طول کشید
سرپرست گروه سرود مصباح الهدی، در ادامه سخنان خود تصریح کرد: خوشبختانه این اثر افزون بر این که بر دل بچه های گروه نشست در هر مکانی که اجرا می شد، مورد استقبال مخاطبان نیز قرار می گرفت.
وی با بیان این که ساخت این سرود بیش از ۶ ماه به طول انجامید، اظهار داشت: این سرود حماسی را در راهپیمایی ۲۲ بهمن نیز با حضور ۶۰ نفر از اعضای گروه برگزار کردیم که آن جا نیز مورد استقبال قرار گرفت.
جمالی با اشاره به تولید سرودهایی با گویشهای محلی و اهمیت ورود به این عرصه توسط گروه های بومی در شهرستان ها خاطرنشان کرد: گروه مصباح الهدی مفتخر است که کاری با گویش محلی با عنوان «لارستان» نیز به تولید رسانده است.
منبع : اختصاصی «راهنوا»
نظرات