تایخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۳۹۳
اشعاری در وصف مادران شهدا
کتاب «به روایت ققنوس» منتشر شد
مجموعه شعر دفاع مقدس «به روایت ققنوس» حاوی اشعاری در وصف شهیدان و مادران شهید و حال و هوای دوران جنگ و شهرهای جنگ زده است.
راهنوا- مجموعه شعر دفاع مقدس «به روایت ققنوس» حاوی اشعاری در وصف شهیدان و مادران شهید و حال و هوای دوران جنگ و شهرهای جنگ زده است.
این کتاب به قلم شاعر غلامحسین عمرانی از سوی انتشارات تجلی مهر به چاپ رسیده است. در روزهای جنگ شاعران با زبان شعر به رزمندهها نیروی دیگر می بخشیدند. حتی می توان گفت بعد از 8 سال دفاع مقدس هنوز هم می توان زوایای آن روزها را برای نسل امروز و فردا نمایان کرد.
از آنجایی که کشورمان مهد شعر است و زبان شعر از فاخرترین زبان هاست؛ بهتر می توان روایت های دفاع مقدس را با این زبان انتقال داد. «به روایت ققنوس» اشعاری را با عنوان نوسرودههای نیمایی، نوسرودههایی به زبان شعر گفتار و کهن سرودههای نو – قدمایی در خود گنجانده است.
این شاعر خیلی خوب توانسته شهرهایی مثل فکه، هویزه، شلمچه و خرمشهر را، که خیلی از رزمندگان از آن خاطراتی گوهربار دارند و نیمی از گذر جنگ در آن اتفاق افتاده است با حال شاعرانه خودش روایت ققنوسوار کند.
«ای هویزه!
ای همیشه گیسوان سیاه!
در هوای دیدنت
چشم نیمروز
سپید مانده است
زیر نخل های بی سرت
خاطرات یک شهید را
مذاب کرده اند.
هر سپیده دم
نسیم
برمناره
سوخته
ای حماسه را به گوش نخل ها بخوان
جاده ات در انتظار روشناست.»
این شعرها روایت دیگری ورای زندگی روزمره شهری را برای مخاطب عرضه می کند. روایتی ورای دود و دم و هیاهوی و مغازلهها شعری، ورای فرهنگ خوش رنگ و لعاب عصر جدید.
روایتی از انسان هایی که در زمان جاری شدهاند، کسانی که در هوای ابری سالهای جنگ و در میان سوت موشک و خمپاره بر وسعت روح خود افزودند و حیثت مرگ را به بازی گرفتند.
حال، ما را گریزی نیست جز آن که به مدد کلمات و ابیات اندکی از حرارت شعلههای از آن کورههای آدمسازی خود را گرم کنند:
«این خاک
میزبان این همه شقایق
این همه لاله
این همه گلهای صحرایی!
این آبروی عشق
این داغ
این چراغ
این لایق
این عاشق
این سنگ سنگر میهن
این رخش
این آذرخش
این شعر آفتاب
این جنگل سحاب
این افتخار نسل بشر
شهید!»
«به روایت ققنوس» با قیمت سه هزار و پانصد تومان از سوی انتشارات تجلی مهر روانه بازار نشر شدهاست.
منبع: خبرگزاری فارس
نظرات