پیام تسلیت احمدعلی راغب به مناسبت درگذشت استاد حمید سبزواری
باشگاه هواداران
×

تخصص

تایخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۵


پیام تسلیت احمدعلی راغب به مناسبت درگذشت استاد حمید سبزواری

مرحوم استاد حمید سبزواری را به القاب بسیاری خوانده‌­اند. او را به حق، پدر و بلکه بنیان­گذار شعر آیینی انقلاب نامیده‌­اند و باز او را صدرنشین حماسه­‌پردازان زمانه ما نام­ نهاده‌­اند. این همه، برازنده­ی حمید سبزواری است. اما به باور من که روزهای بسیاری از عمر هنری خود را با ایشان گذرانده و نیز با کثیری از اشعارش خلوت­‌ها داشته­‌ام، شعر سبزواری، بیش از هرچیز، «شعر برائت» بود.

 

 

 

 

ttto_1251265راه‌نوا-  استاد احمد علی راغب آهنگساز بسیاری از سرودهای خاطره‌انگیز و حماسی انقلاب در پی درگذشت استاد «حمید سبزواری» پیامی منتشر نمودند که به شرح زیر است:

 

«در سوگ فقدان یار دیرین روزهای خطر و فرار، و همراه و هم­نجوای لحظات غریبی و انتظار، و امین روزهای فتح و قرار، جز پرده­نشینی و مویه­گری سزا نیست.

بار غم، سنگین است و از طاقت بیمار و افسرده­ی چون منی افزون. اما چه باید کرد که گفته­‌اند در مصیبت­‌ها  ذکر خیر، فراخوانی است که با آن، دیگر دوستان و یاران را برای حمل ثقل بار غم و اندوه، به یاری طلب می‌­کنیم. پس برای تسلای خاطر خودم و همه‌­ی غم­زدگان این فقدان، اندکی از بسیارانِ بزرگی و شکوه شعر استاد حمید سبزواری را بر زبان می‌­آورم و باقی آنچه بر زبان نیاید را به نجوای درونی خودم با روح این عزیز  وامی­‌گذارم.

 

مرحوم استاد حمید سبزواری را به القاب بسیاری خوانده‌­اند. او را به حق، پدر و بلکه بنیان­گذار شعر آیینی انقلاب نامیده‌­اند و باز او را صدرنشین حماسه­‌پردازان زمانه ما نام­ نهاده‌­اند. این همه، برازنده­ی حمید سبزواری است. اما به باور من که روزهای بسیاری از عمر هنری خود را با ایشان گذرانده و نیز با کثیری از اشعارش خلوت­‌ها داشته­‌ام، شعر سبزواری، بیش از هرچیز، «شعر برائت» بود. برائت، مملو از یقین و اطمینان است اما هرگز آرام ندارد و با هیچ وصلی نیز از پای نمی­نشیند. بشارت است اما بیم نیز می‌­دهد؛ تجلیل است اما نهیب نیز می­‌زند. از همین روست که شعر سبزواری، حتی آنجا که در رثای عزیزی است، همواره با موضوع خود، فاصله­ می‌­گیرد و در سرگرم شدن به تجلیل و بزرگداشت، هرگز راه ناپیموده­ای که پیش روست را از نظر دور نمی‌­دارد.

 

در اشعار سبزواری، همواره راهی برای بازرفتن و هدفی برای پی­گرفتن، در کار است. همین برائت از رضایت به حال و روز است که باعث می­‌شود، شعر سبزواری، انقلابی باشد و انقلابی نیز بماند و هرگز به زینت‌­المجالس شدن، حتی در حلقه­‌ی یاران نیز رضایت ندهد. بی‌­تردید این برائت دائمی به پای هدف و مقصد، میراث استاد سبزواری برای شعر و هنر انقلابی روزگار پس از او و پس از ماست. 

 

بار دیگر، غم سترگ این فقدان عظیم را  به خودم و به همه­‌ی دلبستگان و وابستگان استاد سبزواری تسلیت می­‌گویم و برای آن جانِ ناآرام، آرامش ابدی را در جوار رحمت پروردگار آرزو می‌­کنم.»

 

 

 

احمدعلی راغب

۲۲ خردادماه ۱۳۹۵

منبع: اختصاصی «راه‌نوا»

نظرات

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

  • دیدگاه سید شهیدان اهل قلم درباره موسیقی

    اگر دیدید موسیقی بر محتوا غلبه دارد، گوش نکنید

    . درباره موسیقی حداقل دو جور می‌شود بحث کرد؛ این دو جور، یکی بحث فقهی درباره موسیقی است که اصلا در حد بنده نیست و آدم‌هایی مثل ما اصلا نباید به خودشان اجازه بدهند که وارد بحث‌های فقهی شوند، مسایلی کاملا تخصصی است و به هیچ‌وجه در حیطه ما نیست. مسایل کاملا تخصصی به تحصیلاتی در همان زمینه احتیاج دارند. به این دلیل ...
  • دیدگاه شهید دكتر بهشتی درباره موسیقی

    آن موسیقی حرام است، که انسان را در مقابل گناه ‌بي‌پروا كند

    موسيقي‌ از نظر اسلام‌ بسم‌ الله‌ الرحمن‌ الرحيم‌ نامه‌ شما رسيد. در اين‌ نامه‌ درباره‌ چند مطلب‌ سوال‌ كرده ‌بوديد كه‌ لازم‌ دانستم‌ به‌ اين‌ سوالات‌ طي‌ نوار، پاسخ‌ مفصل‌تري‌ بدهم‌. خواهش‌ مي‌كنم‌ كه‌ نوار را گوش‌ كنيد تا اگر باز نكته‌اي‌ به‌ نظرتان‌ رسيد بپرسيد تا پاسخ‌ بدهم‌ و ضمناً نوار را هم‌ به‌ مركز اسلامي‌ هامبورگ برگردانيد، چون‌ اين‌گونه‌ نوارها معمولا اينجا ...
  • گزیده‌ای از نظرات رهبر انقلاب در مورد موسیقی

    خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟

        خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟ بنده گاهى اوقات که مى‌بینم نوجوانى را به تلویزیون مى‌آورند که از صداى خوبى برخوردار است، دلم مى‌لرزد که آیا بناست این نوجوان، فردا، پس فردا خواننده‌ى خوبِ جبهه‌ى مستضعفین و جبهه‌ى حق شود، یا قرار است به خود و مادر و پدرش پولى بدهند، بعد هم ببرندش و یک استودیوى مجّانىِ پر زرق و برق در اختیارش ...