پاسداشت مرحوم حمید سبزواری برگزار می‌شود
باشگاه هواداران
×

تخصص

تایخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۵


همزمان با دومین شب برگزاری جشنواره طبس

پاسداشت مرحوم حمید سبزواری برگزار می‌شود

در دومین شب دومین جشنواره شعر، موسیقی و سرود ضد استکباری طبس که به بخش شعر اختصاص یافته است، پاسداشت مرحوم حمید سبزواری، پدر شعر انقلاب برگزار می‌شود.

 

سبزواری«راه‌نوا»- حسین ممتحنی، معروف به حمید سبزواری در سال ۱۳۰۴ در سبزوار متولد شد. پدرش عبدالوهاب، پیشه ور ساده ای بود که قریحه شاعری داشت و جدش ملا محمد صادق ممتحن،  شاعری مردمی بود که «مجرم» تخلص می کرد و آثارش در سفری به مشهد، در حمله راهزنان به یغما رفت.

 

حمید، قبل از رفتن به مدرسه در خانه نزد مادرش قرآن را آموخت و به همین دلیل وقتی به مدرسه رفت فارسی را خیلی خوب و سلیس می خواند و از بچه های دیگر جلوتر بود؛ او از سن ۱۴سالگی شروع به سرودن شعر کرد و اشعارش را در دفتری با نام «فریاد نامه» می نوشت که بیشتر اشعارش اجتماعی بود واین بیشتر به علت جریان‌های سال ۱۳۲۰ و ورود متفقین به ایران و مشکلات اقتصادی و معشیتی بود.

 

این شاعر انقلابی، به دلیل روحیه آزادگی و ظلم ستیزی که داشت، فساد سیاسی و اوضاع بد اجتماعی دوران طاغوت را بر نمی تابید و به ناچار از همان ابتدای جوانی، خود را مجبور به مبارزات سیاسی دید به دنبال پیدا کردن بهترین راه رهایی به گروه ها و حزب های مختلفی که علیه رژیم شاه مبارزه می کردند، بود و چند سال پیش از پیروزی انقلاب، به مسیر مقدس خط امام و انقلاب اسلامی جذب شد.

 

تاوان سنگین به خاطر انقلابی بودن

به خاطر همین فعالیت های انقلابی اش، در چند مرحله تاوان های سنگینی را تحمل کرد . از جمله اینکه پس از کودتای ۲۸ مرداد از آموزش و پرورش اخراج شد اما  مدتی بعد به استخدام بانک تجارت سبزوار درآمد و سپس زندگیش را به تهران انتقال داد و بدین ترتیب خود را به کانون فعالیت های انقلابی و سیاسی آن زمان رساند.

 

فعالیت های وی در تهران به اوج خود رسید تا آنجا که ماندگارترین سرودهای انقلاب اسلامی ایران را سرود و برای همیشه هنر متعهد خود را در ذهن و حافظه تاریخی میلیون ها ایرانی مسلمان ثبت نمود و به لحاظ سیاسی زندگی فعالانه و پرماجرایی داشته است.

 

از آثار حمید سبزواری می توان به دیوان اشعار ، کاروان سپیده ، یاد یاران ، سرود درد ، گزیده ادبیات معاصر و سرود سپیده اشاره کرد استاد سبزواری در نتیجه مبارزات جانانه انقلابی ، سالها تلاش صادقانه شغلی و ذوق و قریحه بالای شاعری، اشعار ماندگار بسیاری از سرودهای انقلابی از جمله «خمینی ای امام»، «آمریکا آمریکا ننگ به نیرنگ تو» و «الله اکبر خمینی رهبر» را سروده است.

 

تقدیر امام خمینی از حمید سبزواری

سرودها و اشعار غنی این شاعر بزرگ تحسین و تقدیر امام خمینی(ره) را به همراه داشت به گونه ای که امام خمینی(ره) با شنیدن ترانه «ای مجاهد ای شهید مطهر» که در رثای آیت الله مطهری سروده شده بود، فرمودند: «انقلاب ما امروز به چنین سرودها و موسیقی هایی نیازمند است.»

 

این شاعر انقلابی، سرانجام در سن ۹۱ سالگی در خرداد ماه سال ۹۵ در تهران دار فانی را وداع گفت.

 

گفتنی است، همزمان با دومین شب برگزاری جشنواره شعر، موسیقی و سرود طبس، آیین بزرگداشت مقام حمید سبزواری، با حضور خانواده این شاعر انقلابی در محل تالار اندیشه حوزه هنری برگزار می شود.

 

 

 

 

 

 

 

منبع: اختصاصی «راه‌نوا»

نظرات

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

  • دیدگاه سید شهیدان اهل قلم درباره موسیقی

    اگر دیدید موسیقی بر محتوا غلبه دارد، گوش نکنید

    . درباره موسیقی حداقل دو جور می‌شود بحث کرد؛ این دو جور، یکی بحث فقهی درباره موسیقی است که اصلا در حد بنده نیست و آدم‌هایی مثل ما اصلا نباید به خودشان اجازه بدهند که وارد بحث‌های فقهی شوند، مسایلی کاملا تخصصی است و به هیچ‌وجه در حیطه ما نیست. مسایل کاملا تخصصی به تحصیلاتی در همان زمینه احتیاج دارند. به این دلیل ...
  • دیدگاه شهید دكتر بهشتی درباره موسیقی

    آن موسیقی حرام است، که انسان را در مقابل گناه ‌بي‌پروا كند

    موسيقي‌ از نظر اسلام‌ بسم‌ الله‌ الرحمن‌ الرحيم‌ نامه‌ شما رسيد. در اين‌ نامه‌ درباره‌ چند مطلب‌ سوال‌ كرده ‌بوديد كه‌ لازم‌ دانستم‌ به‌ اين‌ سوالات‌ طي‌ نوار، پاسخ‌ مفصل‌تري‌ بدهم‌. خواهش‌ مي‌كنم‌ كه‌ نوار را گوش‌ كنيد تا اگر باز نكته‌اي‌ به‌ نظرتان‌ رسيد بپرسيد تا پاسخ‌ بدهم‌ و ضمناً نوار را هم‌ به‌ مركز اسلامي‌ هامبورگ برگردانيد، چون‌ اين‌گونه‌ نوارها معمولا اينجا ...
  • گزیده‌ای از نظرات رهبر انقلاب در مورد موسیقی

    خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟

        خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟ بنده گاهى اوقات که مى‌بینم نوجوانى را به تلویزیون مى‌آورند که از صداى خوبى برخوردار است، دلم مى‌لرزد که آیا بناست این نوجوان، فردا، پس فردا خواننده‌ى خوبِ جبهه‌ى مستضعفین و جبهه‌ى حق شود، یا قرار است به خود و مادر و پدرش پولى بدهند، بعد هم ببرندش و یک استودیوى مجّانىِ پر زرق و برق در اختیارش ...