استاد محمدرضا لطفی ، هنرمندِ بیگانه ستیز درگذشت + 2قطعه ماندگار
.
استاد محمدرضا لطفی موسیقی دان پیشکسوت و از خالقان سرودهای حماسی و انقلابی درگذشت.
این استاد موسیقی از چندماه قبل به دلیل ابتلا به سرطان در بیمارستان بستری شد. وی سرانجام پس از تحمل مدتها درد و رنج ناشی از بیماری، بامداد روز جمعه 12 اردیبهشتماه در سن 68 سالگی و در بیمارستان لاله دار فانی را وداع گفت.
.
محمدرضا لطفی یکی از معدود نوابغ موسیقی ایران در زمینه آهنگسازی، نوازندگی و تدریس موسیقی بود که صدای گرم و گیرایی هم داشت. آهنگ های خاطره انگیز او در اوایل انقلاب از درخشان ترین آثار موسیقی انقلابی است. لطفی هم در دوران انقلاب و هم در هشت سال دفاع مقدس، با خلق سرودها و نواهایی به یادماندنی با مردم همراه شد. آهنگ های اوایل انقلاب او که با نام «چاووش» معروف شدند، خیلی زود در یاد و خاطره مردم جای گرفتند. اگرچه بعدها فلان خواننده و بهمان نوازنده خواستند آنها را به نام خود مصادره کنند اما همه می دانستند که آن همه حاصل خوش ذوقی و روحیه حماسی محمدرضا لطفی است. سرودهایی چون «ای ایران، سرای امید» و «کاروان شهید» ازجمله آثار ماندگار لطفی هستند.
لطفی استادی بود که از موسیقی سنتی در برابر هجمه انواع موسیقی های مبتذل و غیراصیل پاسداری می کرد. لطفی هنرمندی بیگانه ستیز بود. در طول سالهای قبل و بعد از انقلاب اسلامی همراهی خود را با مردم حفظ کرد و همیشه از هنرمندانی که بازیچه رسانه های غربی می شدند؛ گلایه داشت.
.
وی چند سال پیش در گفت وگویی با ماهنامه آسمان، گفته بود: «من اصلا دوست ندارم هنرمندانمان تریبون خودشان را از داخل به خارج از کشور ببرند. به همین دلیل شخص من هرگز با بیبیسی مصاحبه نکردهام… من حق دارم دوست نداشته باشم به عنوان یک هنرمند در صدای آمریکا و بی بیسی انگلستان که به عنوان دو ارگان دولتی مشغول فعالیت هستند، حرف بزنم. من حتی اگر هزار مشکل در ایران داشته باشم ترجیح نمیدهم هرگز در تریبونهایی که قصد اصلاح و کمک به مردم ایران را ندارند همصدا شوم».
روحش شاد…
.
ساخته محمدرضا لطفی با صدای محمدرضا معتمدی
.
.
.
ساخته محمدرضا لطفی با صدای شهرام ناظری
.
.
نظرات