لطفی؛ صدای اعتراض در برابر موسیقی کاخ و کافه
باشگاه هواداران
×

تخصص

تایخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۳


لطفی؛ صدای اعتراض در برابر موسیقی کاخ و کافه

بیانیه دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی بمناسبت در گذشت استاد محمدرضا لطفی
لطفی از پیشگامان تحول بزرگ در موسیقی ای بود که سالها در کاخ ها و کافه ها برای نامردمان و بی آرمانان نواخته شده بود و او آن را به میان مردم آورد. «کاروان شهید» او، «سرای امید» او و بسیاری دیگر از جاودانه های موسیقی انقلاب اسلامی از دل این اعتراض به "هنر کاخ و کافه" به وجود آمده است.

.

lotfi14درگذشت استاد محمدرضا لطفی که از جلوداران و پیشروان موسیقی انقلاب اسلامی بود، ضایعه ای جبران نشدنی برای هنر مردمی ایران است.
آن سبک موسیقی که او در همراهی با انقلاب، در موسیقی ردیف ایرانی آفرید؛ به یقین در شمار جاودانه های هنری در تاریخ این ملک خواهد ماند. روزهایی که لطفی از دل همپایی با مردم و آرمان های آنها نوآورانه ترین سرودهای انقلاب را از دل سنتی ترین گوشه های موسیقی ایرانی کشف می کرد؛ روزهای تاریخ ساز در سراسر عمر او و موسیقی ایرانی بود.
لطفی از پیشگامان تحول بزرگ در موسیقی ای بود که سالها در کاخ ها و کافه ها برای نامردمان و بی آرمانان نواخته شده بود و او آن را به میان مردم آورد. «کاروان شهید» او، «سرای امید» او و بسیاری دیگر از جاودانه های موسیقی انقلاب اسلامی از دل این اعتراض به “هنر کاخ و کافه” به وجود آمده است.
روح آن اعتراضِ عمیقاً فرهنگی و معنوی بود که هیچ وقت جان او را رها نکرد؛ چنانکه در ایام فتنه سال 88 و در میانه موج‌سواری‌های فرصت طلبان، به فریاد آمد و کوس رسوایی هم‌صدایان با صدای آمریکا و انگلیس را نواخت. لطفی نمی‌توانست خوش‌رقصی‌های سیاسی دوستان سابق خود را با ساز ناکوک اجنبی ببیند و خاموش بنشیند.
لطفی به جز آثار ماندگاری که آفرید و در تمام آنها عشق به ایران اسلامی و عرفانی را با افتخار به رخ کشید در پژوهش‌های ارزشمندی نیز که در مجموعه کتاب سال شیدا منتشر می‌ساخت عمدتا با جریانات غربزده در موسیقی گلاویز می‌شد و خط فرهنگ سوزی را در میان بازارگرمی‌های مزورانه روشنفکران بر ملا می‌ساخت. تاریخی که او از سیر غربزدگی در هنر و موسیقی ایرانی می نوشت و از گفتن آن در مجامع ابایی نداشت با روایت تاریخ‌نویسان مقلد و بی‌هنر فاصله بسیار داشت. افسوس که حرف‌های شنیدنی او در میان هلهله کلاغان کمتر شنیده شد.
روحش شاد که آزاده و آزاد از خودخواهی ها جهان را بدرود گفت.

.

 

نظرات

    محمد لاچینی
    شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۳

    خدایش بیامرزاد و روحش قرین رحمت باری تعالی…ولی حیف که پس از وی از او بهره برداری هایی از جنس شجریان خواهند کرد…

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

  • دیدگاه سید شهیدان اهل قلم درباره موسیقی

    اگر دیدید موسیقی بر محتوا غلبه دارد، گوش نکنید

    . درباره موسیقی حداقل دو جور می‌شود بحث کرد؛ این دو جور، یکی بحث فقهی درباره موسیقی است که اصلا در حد بنده نیست و آدم‌هایی مثل ما اصلا نباید به خودشان اجازه بدهند که وارد بحث‌های فقهی شوند، مسایلی کاملا تخصصی است و به هیچ‌وجه در حیطه ما نیست. مسایل کاملا تخصصی به تحصیلاتی در همان زمینه احتیاج دارند. به این دلیل ...
  • دیدگاه شهید دكتر بهشتی درباره موسیقی

    آن موسیقی حرام است، که انسان را در مقابل گناه ‌بي‌پروا كند

    موسيقي‌ از نظر اسلام‌ بسم‌ الله‌ الرحمن‌ الرحيم‌ نامه‌ شما رسيد. در اين‌ نامه‌ درباره‌ چند مطلب‌ سوال‌ كرده ‌بوديد كه‌ لازم‌ دانستم‌ به‌ اين‌ سوالات‌ طي‌ نوار، پاسخ‌ مفصل‌تري‌ بدهم‌. خواهش‌ مي‌كنم‌ كه‌ نوار را گوش‌ كنيد تا اگر باز نكته‌اي‌ به‌ نظرتان‌ رسيد بپرسيد تا پاسخ‌ بدهم‌ و ضمناً نوار را هم‌ به‌ مركز اسلامي‌ هامبورگ برگردانيد، چون‌ اين‌گونه‌ نوارها معمولا اينجا ...
  • گزیده‌ای از نظرات رهبر انقلاب در مورد موسیقی

    خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟

        خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟ بنده گاهى اوقات که مى‌بینم نوجوانى را به تلویزیون مى‌آورند که از صداى خوبى برخوردار است، دلم مى‌لرزد که آیا بناست این نوجوان، فردا، پس فردا خواننده‌ى خوبِ جبهه‌ى مستضعفین و جبهه‌ى حق شود، یا قرار است به خود و مادر و پدرش پولى بدهند، بعد هم ببرندش و یک استودیوى مجّانىِ پر زرق و برق در اختیارش ...