ششمین دوره جشنواره شعر انقلاب
راهنوا- جشنواره شعر انقلاب از رویشهای ادبی حوزه هنری است که پس از ساماندهی به جریان داستان انقلاب اسلامی و تاسیس جشنوارهای به همین عنوان شکل گرفت.
مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری در دوران مدیریت مرحوم امیر حسین فردی و با توجه به برنامه و سیاستگذاری حوزه هنری برای ساماندهی به جریان ادبی انقلاب اسلامی این دو جشنواره با مشارکت دفتر شعر و کارگاه قصه و رمان حوزه هنری را شکل داد که نخستین دوره جشنواره داستان انقلاب با دبیری و هدایت امیرحسین فردی و نخستین دوره جشنواره شعر انقلاب اسلامی با دبیری و همراهی کمال شفیعی شکل گرفت.
گونه ادبی شعر انقلاب که تشخص، هویت و گستردگی ویژه و منحصر به خود را پیدا کرده بود و دیگر به طور مشخص میتوانست وجه ممیزه خود را با دیگر جریان های شعر معاصر به رخ بکشد، حوزه هنری را بر آن داشت تا جشنوارهای سراسری در زمینه شعر انقلاب اسلامی برگزار کند تا استعدادها و نیز رویشهای جوان و نو در این جریان ادبی بتوانند در همایشی سالانه در کنار ارائه آثار خود به نوعی همدلی و نقشه راه در مسیر ادامه فعالیتهای ادبی خود دست پیدا کنند.
این جشنواره در دوره نخست خود تنها برای جوانان تا سی سال برگزار شد اما از دوره دوم به بعد این شرط حذف و تمامی گروههای سنی قابلیت حضور در آن را به دست آوردند.
این جشنواره در مدت زمان برگزاری خود سعی کرده است تا به استعدادهای جوان شعر انقلاب در فضایی رقابتی و در سالهای اخیر فراتر از رقابت، علمی و آموزشی بپردازد و به سمت کشف افقهای تازه محتوایی در جریان شعر انقلاب و نیز تولید آثاری متناسب با نیازهای روز انقلاب اسلامی با توجه به افق گسترده پیش روی ادبیات انقلاب اسلامی حرکت کند.
ششمین دوره جشنواره شعر انقلاب اسلامی با چنین پیشینهای از روز هفتم دی ماه در شهر شیراز برگزار میشود و مراسم افتتاحیه خود را نیز در کنار آرامگاه حافظ شیرازی، شاعر نامدار و بلند آوازه ایران و جهان برپا میکند.
دیگر برنامه قالب توجه روز نخست از این جشنواره برپایی شب شعر بزرگ انقلاب اسلامی است که با حضور شاعران مطرح کشور در تالار صدرا و سینای شیراز برگزار خواهد شد.
دومین روز از این جشنواره اما میزبان برگزاری نخستین دوره از محفل ادبی دیدار مهر است که در جوار حرم حضرت شاهچراغ برگزار خواهد شد. در این محفل ادبی شاعران جوان از دو کتاب «امین شعر انقلاب» شامل راهکارهای عملی رهبر معظم انقلاب برای گسترش و تقویت زبان فارسی که توسط محمد حسن مقیسه تدوین شده است و «سکوت سرشار از هیاهو» شامل تازهترین شعرهای شاعران عرب در حوزه بیداری اسلامی با آثاری از شاعران فلسطین، سوریه، لبنان، عراق، کویت، مصر و یمن و مراکش که توسط موسی بیدج و فائزه جمالی گردآوری و ترجمه شده رونمایی خواهند کرد.
آخرین مراسم از این جشنواره دو روزه در دوره ششم و تقدیر از برگزیدگان نیز عصر روز چهارشنبه در تالار صدرا و سینای شیراز برگزار میشود که طی آن از مقام ادبی سه چهره سرشناس شعر انقلاب شامل مرحوم نصرالله مردانی، سید محمود شاهرخی و قادر طهماسبی تجلیل خواهد شد.
امسال همچنین برای نخستین نوبت، در بخش بینالمللی جشنواره شعر انقلاب آثاری از شاعران کشورهای لبنان، سوریه، عراق، پاکستان، کویت، آذربایجان و پاکستان نیز حضور خواهند داشت.
در ششمین دوره جشنواره شعر انقلاب دو بخش مسابقه ملی و بینالملل در دست برگزاری قرار گرفت که در بخش ملی آثار در قالب تک اثر و مجموعه شعر در دو قالب شعر سنتی و نو و نیز بخش پژوهش در قالب مقاله و کتاب بیش از ۷۸۰ اثر رسیده به دبیرخانه داوری شد. در بخش بینالمللی نیز آثار در قالب تک اثر رسیده از شاعران مورد بررسی قرار گرفته است.
موضوعات مورد توجه جشنواره در سال جاری شامل عدالت و انسانیت، وحدت امت اسلامی و رفعت ملی، اخلاق و معارف دین و گفتمان انقلاب اسلامی و بیداری اسلامی بوده است.
جشنواره همچنین در بخش مجموعه شعر سنتی و کهن در مجموع ۱۵ میلیون تومان، در بخش تک اثر سنتی و کهن در مجموع ۹ میلیون تومان، در بخش پژوهش در مجموع هفت و نیم میلیون تومان و در بخش بینالمللی ۱۵۰۰ دلار جایزه اهدا میکند.
نظرات