«با مرگ هر انسان، جهانی می‌میرد»
باشگاه هواداران
×

تخصص

تایخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۵


یادداشت «یغما گلرویی» درخصوص سالگرد فاجعه منا

«با مرگ هر انسان، جهانی می‌میرد»

«یغما گلرویی»؛ شاعر و ترانه‌سرای موسیقی، طی یادداشتی با عنوان «با مرگ هر انسان، جهانی می‌میرد»، به سالگرد فاجعه تلخ منا پرداخت.

 

 

۱c868dd74c7318ed44aae41f88bb5a08_lراه‌نوا-  «یغما گلرویی»؛ شاعر و ترانه‌سرای موسیقی، طی یادداشتی به سالگرد فاجعه تلخ منا پرداخت.

 

گلرویی که از هنرمندانی است که همواره نسبت به اکثر اتفاقات اجتماعی واکنش نشان می‌دهد، در این یادداشت با عنوان «با مرگ هر انسان، جهانی می میرد»، نوشت:

 

«وقتی حدود یک سال پیش «سازمان ملل متحد» در اقدامی ‌متضاد با بیانیه حقوق بشر، عربستان را – که در آن همچنان دست و پا و گردن محکومان را در میدان شهرها پیش چشم مردم قطع می کنند و چیزی به اسم انتخابات حتا به شکل سمبلیک و نمایشی هم در آن وجود ندارد و زنانش از حقوق اولیه یک انسان مثل رانندگی و حق رای نیز برخوردار نیستند – به عنوان رئیس پنل حقوق بشر انتخاب کرد، صدای کسی در این جهان گل و گشاد درنیامد. انگار یک شکارچی حرفه ای را رییس سازمان حمایت از حقوق حیوانات کنند! تمام دهان های معترض را با دلارهای نفتی مهر و موم کرده بودند. 

 

حالا یک سال از فاجعه ی دردناک «منا» که در آن ۲۲۳۶ نفر – از جمله ۴۶۴ ایرانی – کشته شدند می گذرد. در این مدت عربستان به خاطر این فاجعه که از بی توجهی- یا شاید نقشه ی عمدی – مسئولان و مقامات آن سرزمین آب می خورد عذرخواهی و برای کشتگان غرامتی پرداخت نکرده است. سازمانهای حقوق بشری جهانی هم که به اتفاقاتی با ابعاد خیلی کوچکتر دست به صدور هزار بیانیه و دادگاه پیگیری می زنند، دچار لالمانی همگانی شده اند و سوال اینجاست اگر فاجعه مشابهی با این تعداد کشته در یکی از کشورهای مثلن غربی اتفاق می افتاد چقدر در رسانه ها به آن پرداخته و مجازات عاملانش پیگیری می شد؟ این تبعیض آشکار و دسته بندی انسانها به ملیت و سنجیدن قاتلان با دلارهای جیبشان حتا اگر به واسطه کمک – یا بهتر است بگویم باج – شیخک های نفتی به این سازمانها انجام گرفته باشد هم، تمام اعتبار آنها و‌ در رأسشان سازمان ملل را از بین می برد. با مرگ هر انسان با هر زبان و‌ رنگ و ملیت و‌ نژادی، جهانی می میرد. هیچ جانی از جان دیگر ارزشمندتر نیست. سازمانی که به نام «اتحاد ملل جهان» شکل گرفته با سکوت کثیفش و کمک در پنهان کردن دستهای خونین مقامات عربستان زیر عباهای زردوزشان، موجودیت خود را زیر سوال برده تا به ما یادآوری می کند که در این جهان نابرابر دروغپرست، زور متکی به پول حرف اول و آخر را می زند و هر چیزی قابل خرید و فروش است. از جان انسانها گرفته، تا سازمان ملل و رئیس رقاصش که گمان می کند با این حرکات تبلیغاتی می تواند بی کفایتی خود و بی عرضگی سازمان تحت اداره اش را از یاد ما ببرد.»

 

یغما گلرویی

۱۹ شهریور ۱۳۹۵

 

 

 

 

 

 

 

نظرات

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

  • دیدگاه سید شهیدان اهل قلم درباره موسیقی

    اگر دیدید موسیقی بر محتوا غلبه دارد، گوش نکنید

    . درباره موسیقی حداقل دو جور می‌شود بحث کرد؛ این دو جور، یکی بحث فقهی درباره موسیقی است که اصلا در حد بنده نیست و آدم‌هایی مثل ما اصلا نباید به خودشان اجازه بدهند که وارد بحث‌های فقهی شوند، مسایلی کاملا تخصصی است و به هیچ‌وجه در حیطه ما نیست. مسایل کاملا تخصصی به تحصیلاتی در همان زمینه احتیاج دارند. به این دلیل ...
  • دیدگاه شهید دكتر بهشتی درباره موسیقی

    آن موسیقی حرام است، که انسان را در مقابل گناه ‌بي‌پروا كند

    موسيقي‌ از نظر اسلام‌ بسم‌ الله‌ الرحمن‌ الرحيم‌ نامه‌ شما رسيد. در اين‌ نامه‌ درباره‌ چند مطلب‌ سوال‌ كرده ‌بوديد كه‌ لازم‌ دانستم‌ به‌ اين‌ سوالات‌ طي‌ نوار، پاسخ‌ مفصل‌تري‌ بدهم‌. خواهش‌ مي‌كنم‌ كه‌ نوار را گوش‌ كنيد تا اگر باز نكته‌اي‌ به‌ نظرتان‌ رسيد بپرسيد تا پاسخ‌ بدهم‌ و ضمناً نوار را هم‌ به‌ مركز اسلامي‌ هامبورگ برگردانيد، چون‌ اين‌گونه‌ نوارها معمولا اينجا ...
  • گزیده‌ای از نظرات رهبر انقلاب در مورد موسیقی

    خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟

        خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟ بنده گاهى اوقات که مى‌بینم نوجوانى را به تلویزیون مى‌آورند که از صداى خوبى برخوردار است، دلم مى‌لرزد که آیا بناست این نوجوان، فردا، پس فردا خواننده‌ى خوبِ جبهه‌ى مستضعفین و جبهه‌ى حق شود، یا قرار است به خود و مادر و پدرش پولى بدهند، بعد هم ببرندش و یک استودیوى مجّانىِ پر زرق و برق در اختیارش ...