«العصف الماکول»؛ دیوان اشعار سروده شده در جنگ 51 روزه غزه
باشگاه هواداران
×

تخصص

تایخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۳


سروده‌هایی در میان جنگ و محاصره

«العصف الماکول»؛ دیوان اشعار سروده شده در جنگ 51 روزه غزه

در میانه درگیری‌ها شعر می‌گفتم، چراکه فکر می‌کردم این امری برای راسخ‌کردن مردم و استحکام محبت‌شان به یکدیگر و به یادآوردن برخی جوانب زندگی مردم غزه که موجب صبرشان شده، ضروری است و شاید بتوان با این اشعار عزم‌شان را پس از آنکه به آنها سختی و اندوه رسید بالا ببرم.

 

 

 

 

13931224000337_PhotoAراه‌نوا-  قتیبه عبدالرحمن جوان فلسطینی بهتر از شعر چیزی پیدا نکرده است تا از آنچه که بخش بزرگی از زندگی در تابستان سال گذشته شاهد بوده است را به تصویر بکشد.

 

این جوان فلسطینی از جنگ 51 روزه شعر گفته است و سختی‌های آن روزها در رمضان و شوال را در کتاب شعری با عنوان «العصف الماکول» جمع‌آوری کرده است.

 

وی که قصیده «بلند شو غزه زنده باش» را در توصیف شجاعت مقاومت و فداکاری رزمندگان در دفاع از غزه سروده، می‌گوید: در میانه درگیری‌ها شعر می‌گفتم، چراکه فکر می‌کردم این امری برای راسخ‌کردن مردم و استحکام محبت‌شان به یکدیگر و به یادآوردن برخی جوانب زندگی مردم غزه که موجب صبرشان شده، ضروری است و شاید بتوان با این اشعار عزم‌شان را پس از آنکه به آنها سختی و اندوه رسید بالا ببرم.

 

او البته تنها یکی از ده‌ها شاعری است که اشعارشان در این کتاب منتشر شده؛ شعرایی که در میانه جنگ و جهاد شعر را وسیله‌ای برای بیان احساساتی کردند که در سینه‌هایش مرتعش می‌شد و این اشعار به صدها قصیده رسید.

 

و این قساوت دشمن و نترسی مقاومت بود که اثری ویژه در قریحه شعرا داشت و موجب شد اشعاری برخاسته از فهمی صادق و برگرفته از پالس‌های تجربه شده حقیقی با جزئیات سروده شود.

 

 کتاب سه جلدی شعر «العصف الماکول» کاری از ادیبان، نویسندگان و شعرای فلسطینی در «انجمن نویسندگان و ادیبان فلسطین» است که پس از پایان جنگ 51 روزه غزه دعوت به جمع‌آوری اشعاری کردند که ارزش ادبی و تاریخی در مستند کردن فداکاری‌ها و مقاومت مردم غزه در میانه جنگ و محاصره داشت.

 

در پی این فراحوان 70 شاعر 250 قصیده ارائه کردند که از میان آنها 75 قصیده از 46 شاعر زن و مرد برای چاپ در این کتاب انتخاب شد و بقیه توسط کمیته ادیبان و منتقدان متخصص در ادبیات و شعر مورد قبول واقع نشد.

 

دکتر عبدالخالق العف استاد ادبیات عرب معتقد است دیوان «العصف الماکول» به‌خاطر قوت و عمق احساسات ارائه شده از واکنش دربرابر سختی‌های جنگ متمایز است و می‌گوید: این دیوان یک افزوده نیکو و جدید به ادبیات مقاومت است و برای پژوهشگران ادبیات و منتقدان ماده تطبیقی مهمی است.

 

 

 

منبع: خبرگزاری فارس

 

 

 

نظرات

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

  • دیدگاه سید شهیدان اهل قلم درباره موسیقی

    اگر دیدید موسیقی بر محتوا غلبه دارد، گوش نکنید

    . درباره موسیقی حداقل دو جور می‌شود بحث کرد؛ این دو جور، یکی بحث فقهی درباره موسیقی است که اصلا در حد بنده نیست و آدم‌هایی مثل ما اصلا نباید به خودشان اجازه بدهند که وارد بحث‌های فقهی شوند، مسایلی کاملا تخصصی است و به هیچ‌وجه در حیطه ما نیست. مسایل کاملا تخصصی به تحصیلاتی در همان زمینه احتیاج دارند. به این دلیل ...
  • دیدگاه شهید دكتر بهشتی درباره موسیقی

    آن موسیقی حرام است، که انسان را در مقابل گناه ‌بي‌پروا كند

    موسيقي‌ از نظر اسلام‌ بسم‌ الله‌ الرحمن‌ الرحيم‌ نامه‌ شما رسيد. در اين‌ نامه‌ درباره‌ چند مطلب‌ سوال‌ كرده ‌بوديد كه‌ لازم‌ دانستم‌ به‌ اين‌ سوالات‌ طي‌ نوار، پاسخ‌ مفصل‌تري‌ بدهم‌. خواهش‌ مي‌كنم‌ كه‌ نوار را گوش‌ كنيد تا اگر باز نكته‌اي‌ به‌ نظرتان‌ رسيد بپرسيد تا پاسخ‌ بدهم‌ و ضمناً نوار را هم‌ به‌ مركز اسلامي‌ هامبورگ برگردانيد، چون‌ اين‌گونه‌ نوارها معمولا اينجا ...
  • گزیده‌ای از نظرات رهبر انقلاب در مورد موسیقی

    خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟

        خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟ بنده گاهى اوقات که مى‌بینم نوجوانى را به تلویزیون مى‌آورند که از صداى خوبى برخوردار است، دلم مى‌لرزد که آیا بناست این نوجوان، فردا، پس فردا خواننده‌ى خوبِ جبهه‌ى مستضعفین و جبهه‌ى حق شود، یا قرار است به خود و مادر و پدرش پولى بدهند، بعد هم ببرندش و یک استودیوى مجّانىِ پر زرق و برق در اختیارش ...