آثار ذوالفنون خاک میخورند
راهنوا- جلال ذوالفنون که خیلیها او را با آثاری مانند «گل صدبرگ» و «آتش در نیستان» میشناسند، مدتهاست از دنیا رفته، اما آثار منتشرنشدهی زیادی از او باقی مانده است و گویا تهیهکنندگان در حوزه موسیقی تمایل و انگیزهای برای انتشار آنها ندارند.
مدیر برنامههای زندهیاد ذوالفنون در اینباره توضیح داد: کارهای منتشرنشدهای از استاد ذوالفنون وجود دارد که برای انتشار آنها به منابع مالی نیاز است. من چندبار درخواست برگزاری جلسه با آقای مرادخانی – معاون امور هنری وزارت ارشاد – را دادهام، اما هربار از دفتر او، برخوردهایی غیرفرهنگی دیدهام. تقریبا هرماه برای دیدار با ایشان درخواست دادهام، اما موفق به انجام این کار نشدهام.
وی افزود: سه ساعت و 45 دقیقه تارنوازی، چند قطعه گروهنوازی برای سهتار، 9 ساعت بداههنوازی سهتار و هفت تصنیف که البته خوانندهای ندارد، از جمله آثار ذوالفنون هستند که منتشر نشدهاند.
زندهیاد جلال ذوالفنون در سال 1316 در آباده متولد شد. در کودکی همراه خانوادهاش به تهران آمد و فراگیری موسیقی را از 10 سالگی در خانوادهای اهل موسیقی شروع کرد. او برای ادامهی تحصیل به هنرستان ملی موسیقی رفت و در آنجا با سازهایی مانند تار و ویلن آشنا شد. در هنرستان از رهنمودهای موسی معروفی در زمینهی تکنیکهای سهتار برخوردار شد.
ذوالفنون سالهای متمادی در زمینهی تحقیق گام برداشت و کوشید جوانان را با این قلمرو آشنا کند. مهمترین کار او پس از تحقیق، تدریس بود. جلال ذوالفنون آثار نوشتاری و صوتی فراوانی در زمینهی موسیقی ایرانی از خود باقی گذاشته که از بین آنها میتوان آلبومهای «گل صدبرگ» و «آتش در نیستان» با صدای شهرام ناظری را نام برد. از دیگر آثار او نیز میتوان به «مستانه»، «سرمستان» و «شب عاشقان» با صدای علیرضا افتخاری اشاره کرد.
سرانجام این هنرمند در 28 اسفندماه سال 1390 بر اثر خونریزی داخلی پس از جراحی قلب باز، در بیمارستان «البرز» کرج درگذشت و در قبرستان امامزاده طاهر دفن شد.
منبع: ایسنا
نظرات