لطفا به گروه قاصدک، گروه سرود نگویید!!
راهنوا – ایمان محسنی فر مربی و سرپرست جوان گروه کرال(سرود) قاصدک شهر مشهد مقدس است. کار زیبای «شهدای ترور» نام اثری درباره شهدای مظلوم ترور در ایران می باشد. این اثر در جشنواره شعر، موسیقی و سرود ضد استکباری طبس که در ایام ۲۸مرداد ماه امسال(۹۵) برگزار شد، حائز دیپلم افتخار و تندیس جشنواره گردید.
محسنی فر گروه خود را این چنین معرفی کرد: «بسم الله الرحمن الرحیم؛ گروه کرال قاصدک در هجده شهریور سال هزار و سیصد و نود افتتاح شد و فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرد اعضای گروه از بین دانشآموزانی از کلاس پنجم تا پیش دانشگاهی از ناحیه دو آموزش و پرورش مشهد مقدس بعد از انجام آزمون عملی جذب شده اند به این صورت که ما با هماهنگی با مدیران مدارس به مدارس می رویم و از دانش آموزان آنها تست میگیریم و نیز سالی دوبار جذب نیرو داریم.
مکان تمرین گروه کانون فرهنگی هنری پیر جماران و پایگاه بسیج شهید آیت الله مطهری واقع در مسجد امام خمینی ره می باشد. در حال حاضر گروه کرال قاصدک سی عضو ثابت دارد که من نیاز میدانم که البته تمام اعضای گروه کرال قاصدک به نتخوانی و سلفژ مسلط هستند.
همه اعضاء گروه دیپلم موسیقی دارند
اطلاعات موسیقایی شان در حد یک کسی است که تازه ورود به دانشگاه موسیقی می شود میتوانیم بگوییم همه اعضاء گروه دیپلم موسیقی دارند. علاوه بر این پانزده تا بیست نفر از اعضای گروه کرال قاصدک نوازنده هستند و همچنین این گروه به غیر از بنده یک نفر آهنگساز هم دارد. تمام آموزشها هم به عهده بنده می باشد.
وقتی یک فرد جدید وارد گروه می شود اول از او تست گرفته میشود و آن فیلترهای بسیار سختی که برای گروه است را ما با آن پیش میگیریم که علاوه بر بحثهای تخصصی آغازی تستهای IQ و همچنین هوش را هم ما داریم چون گروه ما در واقع یک گروه بسیار خاص است این کار خاص حالا دلایل آن را هم خدمتتان عرض خواهم کرد چون حالا ما بخواهیم روی کسی سرمایهگذاری کنیم و نت خوانی به او یاد بدهیم مسلما باید به لحاظ IQ از سطح بالایی برخوردار باشد کما این که این بچهها کلاسهای زبان هم برای آنها برگزار میشود چون من خودم قائل هستم که کسی که دارد کار فرهنگی در این کشور میکند باید حداقل به دو سه زبان مسلط باشد و این را خدمتتان باید عرض کنم که کلاسهای زبان فرانسوی، ایتالیایی و انگلیسی برای بچهها برگزار میشود.
ببینید در این جا من یک جملهای را از امام خمینی ره خدمتتان عرض میکنم که “ما این انقلاب را باید به جهان صادر کنیم“ و برای صادر کردن انقلاب و برای این که بتوانیم این فرهنگ و هنر انقلابی خودمان را به بقیه ارائه دهیم مسلما باید زبان بقیه را بلد باشیم چرا باید توی دانشگاههای پاریس مبحثی به اسم شیعهشناسی باشد ولی در کشور ما آنقدر ضعیف در مورد فرهنگهای کشورهای دیگر بحث شود؟
ما این کار را یعنی این فعالیت را فعالیت کاریکاتوری نمیبیینم که صرفا سرود و موسیقی بخوانند خیلی از گروهها متاسفانه اینطوری کار میکنند و اصلا بعضی وقتها متوجه همان سرود و همان متنی که میخوانند نیستند یعنی متوجه نمیشوند.
ما میگوییم که اصلا این بحث سرود چیست، چه محتوایی دارد، شاعر آن چه کسی است، در مورد چیست، بعضی وقتها اصلا نیاز میشود که استاد بیاوریم و میآوریم تا در مورد متن و محتوای آن سرود صحبت کند و عرض به خدمتتان که در این زمینه ما خیلی تاکید داریم، که بچهها باید در زمینههای فرهنگی فعال باشند.
یعنی صرف سرود نیست چون اگر بچه ها واقعا درمورد مبحثی مثل شهدای دفاع مقدس یا مثلا مبحثی مثل شهدای آسمان اگر بحث شود باید واقعا حرف برای گفتن داشتهباشند، اطلاعاتشان باید بالا باشد، وقتی هنرمند میتواند با آن سرود ارتباط برقرار کند که بداند چه دارد میخواند، با اعماق وجود خود درک کند، من یک سرودی را الان دارم درمورد آمریکا میسازم، باید بداند که آمریکا چه بدیهایی دارد، چرا مقام معظم رهبری اینقدر روی استکبار جهانی که آمریکا است تاکید دارد؟ چرا اما خمینی به آمریکا شیطان بزرگ میگوید؟ ما بسیار زیاد در این زمینه و در بحثهای اطلاعات عمومی و همچنین بحثهای فرهنگی تاکید داریم و صحبت میکنیم.»
ما حامی مالی نداریم
محسنی فر درباره اینکه چه کسی یا ارگانی حامی مالی این گروه است اینچنین گفت: «ببینید در درجه اول آن سالهای اول که در واقع کار ایجاد شده بود تمام هزینهها روی دوش خود من بود و خب تا حدودی سنگین بود.
این را من کم کم بین خانواده ها فرهنگ کردم که برای دانش آموزانشون هزینه بکنند و بچهها برای شرکت کردن در این کلاسها شهریهای را پرداخت میکنند این شهریه در واقع تا حدودی البته بهتر است بگویم “تا حدودی” جوابگوی این کار است ولی منابع مالی دیگر گروه اجراهایی است که در سطح شهر یا کشور داریم و خب قسمتی دیگر کارهای تولیدی است، ما الان دو آلبوم کشوری داریم. یعنی ستاد عالی کانونهای مساجد کشور این سفارش آلبوم ها را به من داده اند. که در سطح کشور منتشر شد و نیز در مساجد و کانونهای مساجد کشور؛ که خب وقتی در مساجد کشور پخش شود، پایگاههای بسیج هم هست، اکثر کانونهای مساجد کشور پایگاه بسیج دارند و مسلما به دست قشر خیلی زیادی از دوستانی که در کشور فعالیت هنری میکنند میرسد.
یک قسمت دیگر از منابع مالی گروه تولیدات آلبوم هایمان است که بعضی وقتها هم تک ترک است و یک سری تولیدات خاص است که حالا بعضیهایشان تصویری میشود بعضیهایشان نمیشود چیز دیگری هم که تا حدودی البته خیلی کم میتواند منبع مالی باشد جشنوارهها، مسابقات و فستیوالهایی است که ما شرکت می کنیم و حائز رتبه میشویم.
ما در واقع حامی مالی نداریم اگر هم حمایتی هم بخواهد صورت بگیرد برای کار خاصی است مثلا ارگان سپاه یک سفارش کار به من میدهد و توی همان کار هم از ما حمایت میکند و دیگر تمام.»
برای کار خودم مدرک رسمی بینالمللی دارم
او در مورد نحوه آشنایی و یادگیری فن موسیقی خودش افزود: «بنده از سن سیزده سالگی در همین گروههای سرود در مدرسه فعالیت خودم را شروع کردم از چهارده سالگی دیگر بصورت حرفه ای فعالیت کردم که اول با نوازندگی ساز پیانو و بعد فراگرفتن دانش سلفژ و دانش آواز و بعد از آن هم آهنگسازی و تنظیم، که من اینها را به صورت خصوصی یاد گرفتم ولی خب برای کارم بنده مدرک دارم، مدرک رسمی بینالمللی آهنگسازی و تنظیم.
بنده مدرک فوق لیسانس موسیقی خود را از آکادمی بینالمللی اتحادیه اروپا گرفتم و در حال حاضر بعنوان رابط فرهنگی و هنری هستم که در سطح کشور دارم مدارک بینالمللی موسیقی صادر میکنم یعنی مجوزهایشان صادر میشود به این صورت که آزمونهایشان از مدارک بینالمللی مثل آکسفورد انگلستان مثل سیآیپی اتحادیه اروپا مثل آی ان او کانادا اینها مدارک کاملا رسمی است در رشتههای آهنگسازی و نوازندگی و همچنین تئوری موسیقی سلفژ و دانش مربیگری کرال به صورت رسمی و جهانی، بینالمللی آزمونهایشان به آن مراکز که آموزشگاه خصوصی است ارسال میشود آنجا ترجمه میشود و بعد مجوز صادر می شود.
همچنین مسئولیت قسمت آموزش و همچنین پشتیبانی آنلاین سایت رایوالز دات آی آر هستم یک سایت بسیار مطرح در زمینه موسیقی است که البته تولیدات خیلی خوبی هم در زمینه آموزش موسیقی در آن انجام شدهاست.»
تا الان دو آلبوم از گروه کرال قاصدک منتشر شده است
محسنی فر راجع به آثار گروه اظهار داشت: «دو آلبومی که از گروه کرال قاصدک منتشر شده است را بنده آهنگسازی و تنظیمش را انجام دادم. آلبوم اول به سفارش ستاد عالی کانونهای مساجد کشور بود نخستین سرودهای آوای مسجد که “آوای مسجد۱” نام دارد، شامل قطعاتی با نام “ضامن آهو“، “ترانهی ایران”، “آخرین پناه“، “آوای مسجد“، “نماز” و “قصه ی عشق“.
دومین آلبوم که نخستین مجموعه سرودهای رضوی آلبومی به نام “ساعت هشت” است. آلبوم “ساعت هشت” هم بسفارش ستاد عالی کانونهای مساجد کشور ساخته شده است که شش قطعه سرود در راستای ترویج فرهنگ رضوی برای امام رضا علیهلسلام تولید شدهاست.
قطعاتی به اسم “قاصدک“، “ساعت هشت“، “آرزوهای من“، “کوچههای خراسان”، “گل های شب بو“، “نقاره میزند توس”.
لطفا گروه قاصدک را گروه سرود نگویید!!
ایشان درباره علت نامگذاری گروهشان توضیحاتی بیان داشت: «ببخشید یک اصلاحی هم بکنم چون شما فرمودید گروه سرود؛ لطف کنید گروه قاصدک را گروه سرود نگویید. چون اولا که گروه سرود کاملا اشتباه است! ببینید شما بخواهید واژه سرود را به کار ببرید، باید گروه سرود خوانی یا گروه سرودخوانان بگویید، که همان گروه کرال در واقع اصطلاح معادل موسیقیایی آن میشود که به کار ببریم ما هرجا اسم گروه را میبریم، گروه کرال قاصدک میگوییم.
کرال دقیقا به معنی همخوانی است. یک اشتباهی که در این زمینه وجود دارد این است که دوستان عزیزمان که در این زمینه کار میکنند چه حرفهای و چه معمولی، فکر میکنند گروه کرال باید حتما چهار بخش باشد یعنی مثلا بخش صدای تنور، صدای آلتو، صدای سوپرانو، صدای باس، حتما باید چهار بخش هم در گروه باشد که گروه کرال بگوییم، در صورتی که یک بخش هم باشد یعنی یک آلتو هم باشد یا مثلا تنور هم باشد به صورت خاص میتوانیم بگوییم گروه کرال است، ولی گروه کرال تک بخشی است.
گروه ما هم گروهی است که در واقع بخشهای صدایی آلتو، تنور و باس را پوشش دادهاست. سوپرانو که رنگ صدایی خانمها است و باید خانم در گروه باشد و بنده در حال حاضر قصد ندارم خانم در گروه فعالیت کند شاید برای ضبطهای استدیویی از خانمهای محترم حالا چه هنرجویان خودم یا کسانی که مربی در سطح شهر و کشور هستند استفاده کنیم ولی در اجرای گروه چون محدودیتهایی در فضای مسجد و کانون داریم.»
دانش خود را ارتقا بدهید
او خطاب به گروه هایی که در سطح کشور فعالیت دارند گفت: «قطعا حرف بسیار زیاد است هم حرف با مسئولین زیاد است هم با همه کسانی که سرود کار میکنند.
من صحبتی که میخواهم با کسانی که در واقع فعالیت میکنند در زمینه سرود داشتهباشند در درجه اول این است که دانش خود را ارتقا بدهند، ما با قاشق و چنگال به جنگ فرهنگی نمیتوانیم برویم به جنگ هنریای که الان وجود دارد نمی توان رفت.
دانش خودشان را ارتقا دهند تا با این کار کیفیت آثار خودشان بالا رود. من الان دغدغه ای که در این زمینه دارم این است که موسیقی کشور ما چه موسیقی پاپ و چه موسیقی رپ؛ شما باید با کیفیت خوب به جوانها نوجوانهای خود ارائه دهید. کسی که دارد موسیقی رپی که با کیفیت بسیار بالا است را گوش میکند مسلما با موسیقی سرودی که با کیفیت پایینتر ضبط شدهاست ارضا نمیشود.
مسئولین باید در بحث موسیقی کرال و سرود یک ذره هدفمندتر فعالیت کنند
صحبت من با مسئولین این است که خواهشا در بحث موسیقی کرال و سرود یک ذره هدفمندتر فعالیت کنند. الان ارگانهای بسیار زیادی داریم که دارد در زمینه سرود فعالیت میکند و همه هم اش موازی کاری است و هیچ وقت هم نشدهاست بگوییم یک ارگان در زمینه سرود فعالیت بسیار بسیار تخصصیای داشته است.
متاسفانه وزارت ارشاد ما باید سردمدار این کار باشد که متاسفانه الان در سطح کشور میبینید که ما مربیهای گروه کرالمان حتی مدرک ندارند و خب این واقعا ضعف است که وزارت ارشاد ما این زمینه را اصلا رعایت نمیکند.»
نوید خلق اثری را به شما میدهم که جهان مدعی حقوق بشر انگشت به دهان بماند
محسنی فر درباره کارهایی که در آینده از این گروه منتشر می شود ادامه داد: «بنده نوید کاری را از گروه کرال قاصدک به شما میدهم که در آیندهای نه چندان دور جهان مدعی حقوق بشر چه آنهایی که واقعا دارند حقوق بشر را ایجاد میکنند و چه آنهایی که در ظاهر مدعی حقوق بشر هستند انگشت به دهان از این کار میمانند. اثری بینالمللی، اثری که مسلما عمری استکبار جهانی را به لرزه در میآورد.
امیدواریم که بتوانیم در خدمت شما-موسسه راه-باشیم و تبلیغی برای جبهه فرهنگی بکنیم.»
منبع : اختصاصی «راهنوا»
نظرات