شاعران امروز به شدت دلمشغول نوگرایی هستند، هم در لفظ و هم در رویكرد
باشگاه هواداران
×

تخصص

تایخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۴


احمد بابایی:

شاعران امروز به شدت دلمشغول نوگرایی هستند، هم در لفظ و هم در رویكرد

احمد بابایی، شاعر، درباره دو ویژگی متمایزكننده شعر امروز از دوره‌های پیشین شعری در تاریخ ادبیات سخن گفت.

 

 

 

 

139304151024137083146793راه‌نوا- احمد بابایی، شاعر، در گفت‌وگویی درباره ویژگی‌های شعر در دوران معاصر گفت: دوره شعری معاصر، یك دوره ویژه است و وقتی با این دوره و آثار آن مواجه می‌شویم باید ویژگی‌‌های آن را بشناسیم. البته این دوره كاملا در ادامه تاریخ ادبیات فارسی قرار می‌گیرد ولی دوره امروز یا دوران معاصر شعر فارسی ویژگی‌های دارد كه آن را با دیگر دوره‌های ادبی متمایز می‌كند.

 

وی ادامه داد: یكی از این ویژگی‌ها آن است كه شاعری كردن و شاعر بودن در این دوران معنایی متفاوت با گذشته دارد. به این معنا كه شاعران امروز به جای آنكه درباره موضوعاتی كه در طول تاریخ ادبیات مورد توجه و پرداخت شاعران قدیم بوده شعر بگویند، تمایل دارند از ناگفته‌ها حرف بزنند. یعنی چیزی بگویند كه تاكنون از آن حرف زده نشده یا خیلی كم حرف زده شده است.

 

این شاعر توضیح داد: به همین دلیل است كه مثلا شاعران آیینی در زمینه شعر مذهبی یا اهل‌بیتی(ع) دیگر چندان علاقه‌ای ندارند معراجیه بگویند و قصاید مدحی را كه در تاریخ ادبیات معمول بوده خلق كنند. آن‌ها تلاش می‌كنند در خصوص مدح و مرثیه هم حرف‌هایی بزنند كه كمتر گفته شده است. در اشعار آزاد هم همین طور است و شاعر سعی می‌كند از اموری سخن بگوید كه در تاریخ ادبیات كمتر از آن‌ها حرف زده شده است.

 

به گفته بابایی ویژگی دوم شعر این دوره و تفاوت آن با دوره‌های پیشین این است كه شاعر سعی دارد زوایای دید جدید و زبان و منطق نویی را برای حرف زدن از موضوعات پیدا كند. شاعران امروز به شدت دلمشغول نوگرایی هستند، هم در لفظ و هم در رویكرد فلسفی به جهان و موضوعات آن.

 

این شاعر اظهار كرد: این دلایل باعث شده كه وقتی شاعران موضوعات معمول را هم در اشعارشان مطرح كنند با یك بیان و قالب جدید باشد و شاید برای مخاطب تعیین موضوع و تعریف آن چندان آسان و صریح نباشد، اما شاعر زاویه جدیدی را انتخاب كرده و با آن زاویه دید به سراغ موضوع رفته است. برای مثال ما می‌بینیم كه شعرهای حكمی و مناجاتی و… كه توسط شاعران سروده شده شاید سبك و سیاق توحیدیه های قدیم را نداشته باشد، ولی روح حكمت توحیدی در آن جریان دارد. 

 

 

 

منبع: پایگاه خبری حوزه هنری

نظرات

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

  • دیدگاه سید شهیدان اهل قلم درباره موسیقی

    اگر دیدید موسیقی بر محتوا غلبه دارد، گوش نکنید

    . درباره موسیقی حداقل دو جور می‌شود بحث کرد؛ این دو جور، یکی بحث فقهی درباره موسیقی است که اصلا در حد بنده نیست و آدم‌هایی مثل ما اصلا نباید به خودشان اجازه بدهند که وارد بحث‌های فقهی شوند، مسایلی کاملا تخصصی است و به هیچ‌وجه در حیطه ما نیست. مسایل کاملا تخصصی به تحصیلاتی در همان زمینه احتیاج دارند. به این دلیل ...
  • دیدگاه شهید دكتر بهشتی درباره موسیقی

    آن موسیقی حرام است، که انسان را در مقابل گناه ‌بي‌پروا كند

    موسيقي‌ از نظر اسلام‌ بسم‌ الله‌ الرحمن‌ الرحيم‌ نامه‌ شما رسيد. در اين‌ نامه‌ درباره‌ چند مطلب‌ سوال‌ كرده ‌بوديد كه‌ لازم‌ دانستم‌ به‌ اين‌ سوالات‌ طي‌ نوار، پاسخ‌ مفصل‌تري‌ بدهم‌. خواهش‌ مي‌كنم‌ كه‌ نوار را گوش‌ كنيد تا اگر باز نكته‌اي‌ به‌ نظرتان‌ رسيد بپرسيد تا پاسخ‌ بدهم‌ و ضمناً نوار را هم‌ به‌ مركز اسلامي‌ هامبورگ برگردانيد، چون‌ اين‌گونه‌ نوارها معمولا اينجا ...
  • گزیده‌ای از نظرات رهبر انقلاب در مورد موسیقی

    خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟

        خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟ بنده گاهى اوقات که مى‌بینم نوجوانى را به تلویزیون مى‌آورند که از صداى خوبى برخوردار است، دلم مى‌لرزد که آیا بناست این نوجوان، فردا، پس فردا خواننده‌ى خوبِ جبهه‌ى مستضعفین و جبهه‌ى حق شود، یا قرار است به خود و مادر و پدرش پولى بدهند، بعد هم ببرندش و یک استودیوى مجّانىِ پر زرق و برق در اختیارش ...