شارعان آیینی، دفاع مقدسی و انقلابی در یک مسیرند
باشگاه هواداران
×

تخصص

تایخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۳


«جواد محقق» شاعر و نویسنده

شارعان آیینی، دفاع مقدسی و انقلابی در یک مسیرند

جواد محقق اظهار کرد: شاعر آیینی، شاعر دفاع مقدسی و شاعر انقلابی بودن جلوه های متفاوتی از یک چیزند و از هم جدا نیستند. چه انقلاب ما چه جنگ و دفاع مقدس ما در ارتباط با مفاهیم دینی و آیینی ماست که معنا می دهد و جدای از آنها معنایی ندارد. اگر مردم ما از کشورشان دفاع کردند صرفا بخاطر خاک و سرزمین این کار را انجام ندادند و سند آن هم وصیت نامه های شهدای ماست. و شاید تنها چند درصد کمی باشند که گفته باشند ما صرفا و تنها به خاطر خاکمان برخاستیم.

 

 

 

 

IMAG    E635298895846654190راه‌نوا- جواد محقق نویسنده،  با اشاره به ویژگی معلمی خلیل عمرانی گفت: عمرانی بیش از آنکه قالب ها و سبک شعری او برایمان مهم باشد ویژگی های معلمی او برایمان اهمیت دارد.

 

این نویسنده با بیان اینکه عمرانی به فکر تربیت نیروهای فرهنگی و موثر بود اظهار داشت: او هم از نظر شغلی و رسمی دبیر آموزش و پرورش بود و مسئولیت هایی در آموزش و پرورش استان و کشور داشت و هم بر خلاف خیلی از همکاران آموزشی ما که عمدتابه دنبال تست زنی ها وکلاس های کنکور و این قبیل برنامه های تعلیمی هستند به فکر تربیت و ساخت نیروهایی بود که بتوانند جدای از آموزش های رسمی در عرصه فکری و فرهنگی کشور انسان های فعال و موثری باشند و می توانم بگویم یکی از موفق ترین کسانی بود که به دلیل وقتی که می گذاشت چه در اردوهای شعر دانش آموزی و چه در کلاس هایی که خودش در استانهایی که بود هم تهران و هم یزد وقت گذاشت برای بچه ها و نسل خاصی از بچه ها را پرورش داد.

 

محقق با تاکید بر اینکه باید قدر امثال عمرانی را دانست تصریح کرد: این کاری است که خیلی ها آن را انجام نمی دهند چرا که این وقت باید صرف پروراندن خود آنها بشود و تنها معلمین هستند که این ویژگی و از خودگذشتگی را دارند و نوعی از ایثار است که برای دیگران هم به اندازه خودشان وقت می گذارند. به آقای عمرانی هم باید از این زاویه نگاه کرد و قدر امثال ایشان را که کم و بیش در بین همکاران ما و در آموزش و پرورش وجود دارند دانست.

 

این شاعر و نویسنده در ارتباط با دغدغه های شعری این شاعر متعهد گفت: دغدغه شعری عمرانی مثل همه شاعران انقلاب بیش از آنکه دغدغه های صرفا فرم و تکنیک باشد دغدغه ای بود که به ایمان اسلامی و آرمان های انقلابی او بر می گشت. طبیعتا شاگردانی را هم که تربیت می کرد با همین زاویه نگاه می کرد و آنها را هم با این دغدغه ها تربیت می کرد.

 

محقق شارعان آیینی ، دفاع مقدسی و انقلابی را در یک مسیر دانست و اظهار کرد: شاعر آیینی، شاعر دفاع مقدسی و شاعر انقلابی بودن جلوه های متفاوتی از یک چیزند و از هم جدا نیستند. چه انقلاب ما چه جنگ و دفاع مقدس ما در ارتباط با مفاهیم دینی و آیینی ماست که معنا می دهد و جدای از آنها معنایی ندارد. اگر مردم ما از کشورشان دفاع کردند صرفا بخاطر خاک و سرزمین این کار را انجام ندادند و سند آن هم وصیت نامه های شهدای ماست. و شاید تنها چند درصد کمی باشند که گفته باشند ما صرفا و تنها به خاطر خاکمان برخاستیم.

 

وی گفت: مسئله خاک مسئله ثانویه است و به مصداق چون که صد آید نود هم پیش ماست وقتی شما از آرمان ها و ایمان و ارزش های خودتان دفاع کردید طبیعتا کشور هم در سایه همین ایمان و اعتقادات پایدار ماند و می ماند و عرضه این جلوه ها در آثار مرحوم عمرانی وجود داشت.

 

 

 

نظرات

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

  • دیدگاه سید شهیدان اهل قلم درباره موسیقی

    اگر دیدید موسیقی بر محتوا غلبه دارد، گوش نکنید

    . درباره موسیقی حداقل دو جور می‌شود بحث کرد؛ این دو جور، یکی بحث فقهی درباره موسیقی است که اصلا در حد بنده نیست و آدم‌هایی مثل ما اصلا نباید به خودشان اجازه بدهند که وارد بحث‌های فقهی شوند، مسایلی کاملا تخصصی است و به هیچ‌وجه در حیطه ما نیست. مسایل کاملا تخصصی به تحصیلاتی در همان زمینه احتیاج دارند. به این دلیل ...
  • دیدگاه شهید دكتر بهشتی درباره موسیقی

    آن موسیقی حرام است، که انسان را در مقابل گناه ‌بي‌پروا كند

    موسيقي‌ از نظر اسلام‌ بسم‌ الله‌ الرحمن‌ الرحيم‌ نامه‌ شما رسيد. در اين‌ نامه‌ درباره‌ چند مطلب‌ سوال‌ كرده ‌بوديد كه‌ لازم‌ دانستم‌ به‌ اين‌ سوالات‌ طي‌ نوار، پاسخ‌ مفصل‌تري‌ بدهم‌. خواهش‌ مي‌كنم‌ كه‌ نوار را گوش‌ كنيد تا اگر باز نكته‌اي‌ به‌ نظرتان‌ رسيد بپرسيد تا پاسخ‌ بدهم‌ و ضمناً نوار را هم‌ به‌ مركز اسلامي‌ هامبورگ برگردانيد، چون‌ اين‌گونه‌ نوارها معمولا اينجا ...
  • گزیده‌ای از نظرات رهبر انقلاب در مورد موسیقی

    خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟

        خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟ بنده گاهى اوقات که مى‌بینم نوجوانى را به تلویزیون مى‌آورند که از صداى خوبى برخوردار است، دلم مى‌لرزد که آیا بناست این نوجوان، فردا، پس فردا خواننده‌ى خوبِ جبهه‌ى مستضعفین و جبهه‌ى حق شود، یا قرار است به خود و مادر و پدرش پولى بدهند، بعد هم ببرندش و یک استودیوى مجّانىِ پر زرق و برق در اختیارش ...