انسان هیچ منتی را از دشمن نمی‌پذیرد
باشگاه هواداران
×

تخصص

تایخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۳


گفتوگو با «علی معلم دامغانی»

انسان هیچ منتی را از دشمن نمی‌پذیرد

علی معلم دامغانی رئیس فرهنگستان هنر در واکنش به حضور هنرمندان در سفارت فرانسه و دریافت نشان شوالیه گفت: حقیقت این است که این عنایت‌ها سود ارجمندانی که این طرف هستند نیست. افرادی مثل شجریان و مهرجویی و ... با این روش خود را داوری می‌کنند و مردم هم روی این داوری حساب می‌کنند که این آدم نمی‌خواهد این طرفی باشد؛ بلکه می‌خواهد آن طرفی باشد و می‌خواهد از لشکر دشمن جایزه بگیرد و من هم به خاطر همین در این محفل شرکت نمی‌کنم. این اراده همان افراد است که باید مسئله را متوجه شوند و این یک مقابله است و در مقابله انسان هیچ منتی را از دشمن نمی‌پذیرد.

 

 

 

ali-moalem-damghaniراه‌نوا- علی معلم دامغانی رئیس فرهنگستان هنر در واکنش به حضور هنرمندان در سفارت فرانسه و دریافت نشان شوالیه گفت: حقیقت این است که این عنایت‌ها سود ارجمندانی که این طرف هستند نیست. برای اینکه هنوز دعوا و دعوی باقی است و نمی‌شود که 2 لشکر روبروی هم ایستاده باشند و از سوی لشکر دشمن به سالاران این لشکر جایزه بدهند. معنی این بد است و هوشمندان زیر بار این مسئله نمی‌روند و علیزاده یکی از آنها است.

 

 

وی افزود: افرادی مثل شجریان و مهرجویی و … با این روش خود را داوری می‌کنند و مردم هم روی این داوری حساب می‌کنند که این آدم نمی‌خواهد این طرفی باشد؛ بلکه می‌خواهد آن طرفی باشد و می‌خواهد از لشکر دشمن جایزه بگیرد و من هم به خاطر همین در این محفل شرکت نمی‌کنم. این اراده همان افراد است که باید مسئله را متوجه شوند و این یک مقابله است و در مقابله انسان هیچ منتی را از دشمن نمی‌پذیرد.

 

 

رئیس فرهنگستان هنر در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر به شما پیشنهاد دهند تا نشان شوالیه را دریافت کنید گفت: شاید به من هم پیشنهاد داده باشند! ولی ببینید به چه دلیل باید به من پیشنهاد بدهند؟ زیرا آنها دنیایشان مثل دنیای ما نیست و ما را بدوی و عقب‌افتاده می‌دانند و به خاطر عقب‌افتادگی به کسی شوالیه‌گری نمی‌دهند. اینها به کسی این انگ را می‌زنند که بگویند این مثل خود ما و از جنس خود ما است.

وی گفت: این جوایز علاقه آنها به تبلیغ را نشان می‌دهد اما اینکه این طرفی‌ها این جایزه را رد یا قبول کنند یک ظرافتی می‌خواهد و انسان خردمند باید ارزیابی کند که اگر می‌ارزد بپذیرد و اگر ارزش ندارد و فردا موجب ملالت و پشیمانی وی می‌شود آن را نپذیرد.

 

 

1332184_164

 

 

معلم در ادامه به نحوه انتخاب‌‌ها اشاره کرد و گفت: به هر حال آنها برای خودشان کار می‌کنند. بعد از میرزا عبدالله که در ردیف‌های آوازی کار کرده کسی که بیش از همه در اشاعه آن کوشیده و اثر تولید کرده شجریان است اما این آدم 3- 2 اشتباه در این اواخر دارد. مثلا کاری دارد که عوام را به وی نزدیک می‌کند و در افطارها مردم از وی یاد کرده و برایش دعا می‌کنند. ولی برای چه گفت این اثر را بردارند و پخش نکنند؟ در حالی که به نظرم این از خردمندی نمی‌تواند باشد. یا اینکه این اواخر برخی حرکات جلفی را روی صحنه انجام داده و این در حالی است که وی از باوقارترین شخصیت‌های هنری در اجرا است و حرکاتی از او سر می‌زند که برای پسرش است و به نوجوانان اختصاص دارد.

 

 

حال آن که وی استاد است و این این حرکات از وی بعید است و باید به قول شاعر: «گوشه‌ای بنشین و سنگین شو» باشد. ای کاش وی قدر خود را می‌شناخت ولی در عین حال فراموش نمی‌کنیم که یک حقی دارد و این آخر عمری برگردد و استادی تمام عیار در موسیقی ردیف شود زیرا  از آنان که قرآن می‌خوانند تا آنان که موسیقی پاپ کار می‌کنند تکیه‌شان بر موسیقی ردیف است. چون موسیقی شرق از مصر تا پکن همین موسیقی ردیف است.

 

 

وی در پایان به عضویت حسین علیزاده در فرهنگستان هنر اشاره کرد و گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اعضای پیوسته و وابسته فرهنگستان جواز صادر می‌کند و عضویت آنها را تأیید می‌کند. ما در مورد تمام هنرمندان چه آنهایی که شوالیه گرفته و چه آنهایی که نگرفته‌اند این درخواست را برای شورا می‌فرستیم و آنها باید تشخیص دهند که یک نفر عضو پیوسته فرهنگستان باشد یا خیر. من در اینجا اختیار اظهارنظر ندارم و فقط باید کار فرهنگی کنم و آنها را معرفی کنم و رد و تأیید آنها اول بر عهده خودشان و اعمالشان است بعد در ید کسانی است که آن اعمال را محاسبه خواهند کرد.

 
 

نظرات

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

  • دیدگاه سید شهیدان اهل قلم درباره موسیقی

    اگر دیدید موسیقی بر محتوا غلبه دارد، گوش نکنید

    . درباره موسیقی حداقل دو جور می‌شود بحث کرد؛ این دو جور، یکی بحث فقهی درباره موسیقی است که اصلا در حد بنده نیست و آدم‌هایی مثل ما اصلا نباید به خودشان اجازه بدهند که وارد بحث‌های فقهی شوند، مسایلی کاملا تخصصی است و به هیچ‌وجه در حیطه ما نیست. مسایل کاملا تخصصی به تحصیلاتی در همان زمینه احتیاج دارند. به این دلیل ...
  • دیدگاه شهید دكتر بهشتی درباره موسیقی

    آن موسیقی حرام است، که انسان را در مقابل گناه ‌بي‌پروا كند

    موسيقي‌ از نظر اسلام‌ بسم‌ الله‌ الرحمن‌ الرحيم‌ نامه‌ شما رسيد. در اين‌ نامه‌ درباره‌ چند مطلب‌ سوال‌ كرده ‌بوديد كه‌ لازم‌ دانستم‌ به‌ اين‌ سوالات‌ طي‌ نوار، پاسخ‌ مفصل‌تري‌ بدهم‌. خواهش‌ مي‌كنم‌ كه‌ نوار را گوش‌ كنيد تا اگر باز نكته‌اي‌ به‌ نظرتان‌ رسيد بپرسيد تا پاسخ‌ بدهم‌ و ضمناً نوار را هم‌ به‌ مركز اسلامي‌ هامبورگ برگردانيد، چون‌ اين‌گونه‌ نوارها معمولا اينجا ...
  • گزیده‌ای از نظرات رهبر انقلاب در مورد موسیقی

    خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟

        خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟ بنده گاهى اوقات که مى‌بینم نوجوانى را به تلویزیون مى‌آورند که از صداى خوبى برخوردار است، دلم مى‌لرزد که آیا بناست این نوجوان، فردا، پس فردا خواننده‌ى خوبِ جبهه‌ى مستضعفین و جبهه‌ى حق شود، یا قرار است به خود و مادر و پدرش پولى بدهند، بعد هم ببرندش و یک استودیوى مجّانىِ پر زرق و برق در اختیارش ...