توجه به گروه‌بندی سنی در ترانه‌های موسیقایی
باشگاه هواداران
×

تخصص

تایخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۳


گفتوگو با «مصطفی رحماندوست»

توجه به گروه‌بندی سنی در ترانه‌های موسیقایی

رحماندوست با بیان اینکه برای تنظیم موسیقی و ترانه های کودک باید به سنین خاص آنها توجه کرد، افزود: در این مساله روانشناس، جامعه شناس، شاعر کودک، موسیقیدان و... باید با یکدیگر تعامل داشته باشند تا بتوانند ترانه موسیقایی را که مخصوص کودک است تولید کنند اما متاسفانه در کشور ما ساخت موسیقی برای کودکان بیشتر به شکل اشراقی انجام می شود و ما اگر کار جمعی انجام نمی دهیم به این دلیل است که تخصص های لازم را کمتر داریم و البته بیشتر هم تجربی کار می کنیم.

 

 

 

 

orginal-entry-image-18860راه‌نوا- مصطفی رحماندوست درباره ترانه ها و آلبوم‌های موسیقایی که برای کودکان منتشر می شود، بیان کرد: ترانه‌ها و موسیقی‌هایی که منتشر می شود غالبا رده بندی مناسبی ندارند و اینگونه نیست که بتوانیم آلبوم‌هایی ویژه هر گروه سنی داشته باشیم.

 

وی ادامه داد: به طور مثال من آلبومی دارم که تنها برای کودکان تا 2 سال تنظیم و تولید شده است چراکه ما در جهان یک استاندارد تقسیم بندی شده برای سنین مختلف داریم اما در حال حاضر در کشور ما و در انتشار آلبوم های موسیقی چندان این مساله رعایت نمی شود و آلبومی منتشر می کنند که هیچ رده سنی برای آن در نظر گرفته نمی شود.

 

گروه‌بندی سنی در ترانه های موسیقایی کودکان رعایت نمی شود

وی درباره رعایت نکردن رده‌بندی سنی در انتشار یک آلبوم، اثر هنری و حتی کتاب توسط تولیدکنندگان بیان کرد: این تقسیم بندی گروه های سنی یک منبع روانشناسی دارد و در جهان بر این اساس موسیقی و سایر هنرها تنظیم می شود.

 

رحماندوست با بیان اینکه برای تنظیم موسیقی و ترانه های کودک باید به سنین خاص آنها توجه کرد، افزود: در این مساله روانشناس، جامعه شناس، شاعر کودک، موسیقیدان و… باید با یکدیگر تعامل داشته باشند تا بتوانند ترانه موسیقایی را که مخصوص کودک است تولید کنند اما متاسفانه در کشور ما ساخت موسیقی برای کودکان بیشتر به شکل اشراقی انجام می شود و ما اگر کار جمعی انجام نمی دهیم به این دلیل است که تخصص های لازم را کمتر داریم و البته بیشتر هم تجربی کار می کنیم.

 

انتشار دو آلبوم موسیقی لالایی برای کودکان 

این شاعر و ترانه سرای کودک در آسیب شناسی از ترانه های موسیقی که برای کودکان سروده می شود، گفت: از مهمترین مشکلات این آلبوم ها این است که کودکان با موسیقی این ترانه ها ارتباط برقرار نمی کنند لذا خود من از حدود هفت الی هشت سال پیش به این نتیجه رسیدم که آلبوم هایی را براساس موسیقی ایرانی کار کنم و تاکنون سه آلبوم در این زمینه منتشر کرده ام.

 

رحماندوست از اینکه دو آلبوم دیگر قرار است به زودی برای کودکان منتشر کند خبر داد و گفت: این دو آلبوم نیز براساس دستگاه های موسیقی آوازی ایران تنظیم شده است. یکی از این آلبوم ها لالایی های کودکان است که بچه ها برای اسباب بازی های خود می خوانند و دیگری لالایی هایی است که پدر و مادر برای فرزندانشان می خوانند.

 

وی در پایان سخنان خود بیان کرد: هر کدام از این آلبوم ها 10 قطعه دارد که همه سروده های خود من هستند و مهدی زارع آنها را تنظیم و آهنگسازی کرده است و توسط موسسه نوین کتاب گویا تهیه شده است و بعد از اینکه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز دریافت کنند منتشر خواهند شد.

 

 

 

 

نظرات

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

  • دیدگاه سید شهیدان اهل قلم درباره موسیقی

    اگر دیدید موسیقی بر محتوا غلبه دارد، گوش نکنید

    . درباره موسیقی حداقل دو جور می‌شود بحث کرد؛ این دو جور، یکی بحث فقهی درباره موسیقی است که اصلا در حد بنده نیست و آدم‌هایی مثل ما اصلا نباید به خودشان اجازه بدهند که وارد بحث‌های فقهی شوند، مسایلی کاملا تخصصی است و به هیچ‌وجه در حیطه ما نیست. مسایل کاملا تخصصی به تحصیلاتی در همان زمینه احتیاج دارند. به این دلیل ...
  • دیدگاه شهید دكتر بهشتی درباره موسیقی

    آن موسیقی حرام است، که انسان را در مقابل گناه ‌بي‌پروا كند

    موسيقي‌ از نظر اسلام‌ بسم‌ الله‌ الرحمن‌ الرحيم‌ نامه‌ شما رسيد. در اين‌ نامه‌ درباره‌ چند مطلب‌ سوال‌ كرده ‌بوديد كه‌ لازم‌ دانستم‌ به‌ اين‌ سوالات‌ طي‌ نوار، پاسخ‌ مفصل‌تري‌ بدهم‌. خواهش‌ مي‌كنم‌ كه‌ نوار را گوش‌ كنيد تا اگر باز نكته‌اي‌ به‌ نظرتان‌ رسيد بپرسيد تا پاسخ‌ بدهم‌ و ضمناً نوار را هم‌ به‌ مركز اسلامي‌ هامبورگ برگردانيد، چون‌ اين‌گونه‌ نوارها معمولا اينجا ...
  • گزیده‌ای از نظرات رهبر انقلاب در مورد موسیقی

    خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟

        خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟ بنده گاهى اوقات که مى‌بینم نوجوانى را به تلویزیون مى‌آورند که از صداى خوبى برخوردار است، دلم مى‌لرزد که آیا بناست این نوجوان، فردا، پس فردا خواننده‌ى خوبِ جبهه‌ى مستضعفین و جبهه‌ى حق شود، یا قرار است به خود و مادر و پدرش پولى بدهند، بعد هم ببرندش و یک استودیوى مجّانىِ پر زرق و برق در اختیارش ...