شاعران به سمت اشعار متنزل حرکت کنند، نه شعرهای نازل
باشگاه هواداران
×

تخصص

تایخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴


آیت‌الله جوادی آملی در دیدار با جمعی از شاعران آیینی قم:

شاعران به سمت اشعار متنزل حرکت کنند، نه شعرهای نازل

آیت‌الله جوادی آملی با تقسیم شعر به دو دسته نازل و متنزل فرمودند: فن شعر جمال ادبیات است و شاعران می‌بایست به سمت اشعار متنزل حرکت کنند، نه شعرهای نازل.

 

 

 

 

139402142110251875235503راه‌نوا- جمعی از شاعران آیینی روز گذشته، 14 اردیبهشت‌ماه، با حضور در بنیاد بین‌المللی علوم قرآنی اسراء با  آیت الله جوادی آملی دیدار کردند.

 

در این دیدار که در فضایی صمیمانه و عرفانی برگزار شد، ابتدا حجت الاسلام و المسلمین جواد محمد زمانی ضمن قدردانی از آیت الله جوادی آملی به جهت به حضور پذیرفتن شاعران، گزارش مختصری از وضعیت شعر آیینی کشور ارائه کرد و پس از آن از محمدعلی مجاهدی خواست تا شعری قرائت کند. پس از شعرخوانی مجاهدی، حجت الاسلام و المسلمین زکریا اخلاقی شعری توحیدی قرائت کرد و پس از وی، به ترتیب سیدمحمدجواد شرافت، سیدجواد میرصفی، محمد غفاری، محمد میرزایی و سیدحمیدرضا برقعی به شعرخوانی پرداختند.

 

آیت‌الله جوادی آملی نیز در ادامه این دیدار، ضمن تسلیت ایام وفات حضرت زینب(سلام الله علیها)، شعر را نعمتی الهی برشمرد که باید شکرگزار آن بود. 

 

ایشان در ادامه افزود: شعر نعمتی نیست که بتوان با تمرین و تحصیل آن را به دست آورد و علمی آموختنی نیست؛ بلکه شعر وراثتی است و پیوند و ارتباطی با عنایت خداوند دارد.

 

استاد برجسته حوزه علمیه قم در ادامه با اشاره به برخی مختصات فن شعر گفت: فن شعر جمال ادبیات است و بهتر آن است که این علم مخصوص را به بهترین نحو مورد استفاده قرار داد. شاعران باید این وراثت خداوندی را محکم نگاه دارند تا از آنان سلب توفیق نشود. از طرف دیگر خود را با آن تعالی ببخشند. برای این تعالی شاعر می‌بایست به سمت شعر متنزل حرکت کند نه به سوی شعر نازل.

 

ایشان تصریح کرد: شعر نازل شعری زمینی است و پیامی ندارد و از سطح پیش‌تر نمی‌رود، اما مصداق اشعار متنزل اشعار حافظ و سعدی است و همانگونه که مرحوم فیض می‌فرمایند: «ای یار مخوان زاشعار، الّا غزل حافظ»، شعر متنزل انسان را رها نمی‌کند؛ بلکه او را به همراه خود به بالا می‌کشاند.

 

 

 

 

منبع: خبرگزاری تسنیم

نظرات

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

  • دیدگاه سید شهیدان اهل قلم درباره موسیقی

    اگر دیدید موسیقی بر محتوا غلبه دارد، گوش نکنید

    . درباره موسیقی حداقل دو جور می‌شود بحث کرد؛ این دو جور، یکی بحث فقهی درباره موسیقی است که اصلا در حد بنده نیست و آدم‌هایی مثل ما اصلا نباید به خودشان اجازه بدهند که وارد بحث‌های فقهی شوند، مسایلی کاملا تخصصی است و به هیچ‌وجه در حیطه ما نیست. مسایل کاملا تخصصی به تحصیلاتی در همان زمینه احتیاج دارند. به این دلیل ...
  • دیدگاه شهید دكتر بهشتی درباره موسیقی

    آن موسیقی حرام است، که انسان را در مقابل گناه ‌بي‌پروا كند

    موسيقي‌ از نظر اسلام‌ بسم‌ الله‌ الرحمن‌ الرحيم‌ نامه‌ شما رسيد. در اين‌ نامه‌ درباره‌ چند مطلب‌ سوال‌ كرده ‌بوديد كه‌ لازم‌ دانستم‌ به‌ اين‌ سوالات‌ طي‌ نوار، پاسخ‌ مفصل‌تري‌ بدهم‌. خواهش‌ مي‌كنم‌ كه‌ نوار را گوش‌ كنيد تا اگر باز نكته‌اي‌ به‌ نظرتان‌ رسيد بپرسيد تا پاسخ‌ بدهم‌ و ضمناً نوار را هم‌ به‌ مركز اسلامي‌ هامبورگ برگردانيد، چون‌ اين‌گونه‌ نوارها معمولا اينجا ...
  • گزیده‌ای از نظرات رهبر انقلاب در مورد موسیقی

    خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟

        خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟ بنده گاهى اوقات که مى‌بینم نوجوانى را به تلویزیون مى‌آورند که از صداى خوبى برخوردار است، دلم مى‌لرزد که آیا بناست این نوجوان، فردا، پس فردا خواننده‌ى خوبِ جبهه‌ى مستضعفین و جبهه‌ى حق شود، یا قرار است به خود و مادر و پدرش پولى بدهند، بعد هم ببرندش و یک استودیوى مجّانىِ پر زرق و برق در اختیارش ...