ساخت سوئیت سمفونی بر اساس خطبه تاریخی امام سجاد (ع)
باشگاه هواداران
×

تخصص

تایخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۳


ساخت سوئیت سمفونی بر اساس خطبه تاریخی امام سجاد (ع)

مهدی امین‌افروغی درباره جزییات این سوئیت سمفونی توضیح داد: این سوئیت سمفونی براساس خطبه تاریخی و حماسی حضرت امام سجاد (ع) در مسجد شام بعد از واقعه عاشوراست که با عنوان «خطبه خوانی» اجرا می شود و اگر بخواهم درباره ویژگیهای آن توضیحاتی ارائه دهم باید بگویم که این شگفتی های موجود در خطبه امام سجاد صرف نظر از محتوا از نظر شکل و قالب به قدری اعجاب انگیز است که می تواند هر مخاطبی را به سمت خود جذب کند.

 

 

 

22262_257مهدی امین‌فروغی درباره یک پروژه موسیقایی که قرار است در قالب سوئیت سمفونی اجرا کند گفت: این پروژه موسیقایی که قرار است در قالب یک سوئیت سمفونی برای علاقه مندان موسیقی ارائه شود چندی پیش مراحل پایانی نگارش نت ها را پشت سر گذاشت و هم اکنون در مرحله‌ای قرار گرفته که به دنبال برنامه ریزی و انجام مراحل مقدماتی برای اجرای زنده آن هستیم. البته هنوز نهاد مشخصی برای حمایت از این پروژه موسیقایی معرفی نشده ولی امیدواریم هرچه زودتر کار را آغاز کنیم.

وی درباره جزییات این سوئیت سمفونی توضیح داد: این سوئیت سمفونی براساس خطبه تاریخی و حماسی حضرت امام سجاد (ع) در مسجد شام بعد از واقعه عاشوراست که با عنوان «خطبه خوانی» اجرا می شود و اگر بخواهم درباره ویژگیهای آن توضیحاتی ارائه دهم باید بگویم که این شگفتی های موجود در خطبه امام سجاد صرف نظر از محتوا از نظر شکل و قالب به قدری اعجاب انگیز است که می تواند هر مخاطبی را به سمت خود جذب کند.

 

 

نویسنده کتاب «شعر و موسیقی در نوحه های تهران قدیم» ادامه داد: یکی از قواعدی که در رجزخوانی عرب وجود دارد و ما بر اساس این رجزخوانی کار را برای اجرای ارکسترال آماده می کنیم این است که شخص جنگاور در رجزخوانی خود به خاندان و افتخارات خود اشاره کرده و بر این اساس خود را معرفی می کند کما اینکه ما در مکتوبات این گونه می بینیم که رجزخوانی های زیبایی از زبان حضرت امام حسین (ع) و حضرت ابالفضل (ع) در میادین کارزار دیده می شود که بسیار ارزشمند است.

 

 

 

امین‌فروغی گفت: نکته شگفت انگیز در سوئیت سمفونی که به نوعی یک اثر موسیقایی عاشورایی است، در این است که امام سجاد به دلیل بیماری و ضعفی که در زمان وقوع واقعه عاشورا داشتند نتوانستند در میدان جنگ حضور داشته باشند اما بعد از طی دوران اسارت به مسجد شام می روند و در حضور یزید بر فراز منبر خطبه ای را ایراد می کنند که رجزگونه است و در آنجا درباره خاندان خود خطبه می‌خوانند.

این مدرس دانشگاه بیان کرد: این خطبه آهنگین و بسیار ارزشمند امام سجاد (ع) به قدری کوبنده بوده که مسجد شام را در حضور یزید به هم ریخت و به نظر من فرازهایی دارد که بسیار شگفت انگیز است و ما امیدواریم بتوانیم آن را در قالب یک سوئیت سمفونی باکیفیت به مخاطب ارائه دهیم.

وی در پایان درباره سازبندی ارکستر هم گفت: تلاش شده که شکل مناسبی از این خطبه تاریخی را با بیان موسیقایی به مخاطب ارائه دهیم که امیدواریم مورد پسند مخاطب قرار گیرد.

 

 

 

منبع: خبرگزاری مهر

نظرات

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

  • دیدگاه سید شهیدان اهل قلم درباره موسیقی

    اگر دیدید موسیقی بر محتوا غلبه دارد، گوش نکنید

    . درباره موسیقی حداقل دو جور می‌شود بحث کرد؛ این دو جور، یکی بحث فقهی درباره موسیقی است که اصلا در حد بنده نیست و آدم‌هایی مثل ما اصلا نباید به خودشان اجازه بدهند که وارد بحث‌های فقهی شوند، مسایلی کاملا تخصصی است و به هیچ‌وجه در حیطه ما نیست. مسایل کاملا تخصصی به تحصیلاتی در همان زمینه احتیاج دارند. به این دلیل ...
  • دیدگاه شهید دكتر بهشتی درباره موسیقی

    آن موسیقی حرام است، که انسان را در مقابل گناه ‌بي‌پروا كند

    موسيقي‌ از نظر اسلام‌ بسم‌ الله‌ الرحمن‌ الرحيم‌ نامه‌ شما رسيد. در اين‌ نامه‌ درباره‌ چند مطلب‌ سوال‌ كرده ‌بوديد كه‌ لازم‌ دانستم‌ به‌ اين‌ سوالات‌ طي‌ نوار، پاسخ‌ مفصل‌تري‌ بدهم‌. خواهش‌ مي‌كنم‌ كه‌ نوار را گوش‌ كنيد تا اگر باز نكته‌اي‌ به‌ نظرتان‌ رسيد بپرسيد تا پاسخ‌ بدهم‌ و ضمناً نوار را هم‌ به‌ مركز اسلامي‌ هامبورگ برگردانيد، چون‌ اين‌گونه‌ نوارها معمولا اينجا ...
  • گزیده‌ای از نظرات رهبر انقلاب در مورد موسیقی

    خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟

        خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟ بنده گاهى اوقات که مى‌بینم نوجوانى را به تلویزیون مى‌آورند که از صداى خوبى برخوردار است، دلم مى‌لرزد که آیا بناست این نوجوان، فردا، پس فردا خواننده‌ى خوبِ جبهه‌ى مستضعفین و جبهه‌ى حق شود، یا قرار است به خود و مادر و پدرش پولى بدهند، بعد هم ببرندش و یک استودیوى مجّانىِ پر زرق و برق در اختیارش ...