بی‌هویتی کلام در ترانه‌ها به وفور دیده می‌شود
باشگاه هواداران
×

تخصص

تایخ انتشار: ۰۸ شهریور ۱۳۹۵


حامد عسکری در برنامه «کتاب باز» مطرح کرد:

بی‌هویتی کلام در ترانه‌ها به وفور دیده می‌شود

معیار این است که وقتی ترانه‌ای را گوش می‌دهیم بتوانیم با کلام ارتباط حسی برقرار کنیم. اما اتفاقی که متاسفانه در ترانه‌های اخیر ما به وفور افتاده است بی‌هویتی کلام است.

 

 

photo_2016-08-29_10-52-35راه‌نوا- حامد عسکری؛ شاعر با حضور در برنامه تلویزیونی «کتاب باز» با اشاره به اهمیت کلام در ترانه عنوان کرد: اگر ترانه را مجموعه‌ای از ساز و صدای خواننده و ملودی و کلام در نظر بگیرید از این نگاه بهترین قضاوت کننده خود آدم است. اتفاقی که خیلی‌ها دچار آن هستیم این است که ترانه گوش دادن را به عنوان یک کار مستقل انجام نمی‌دهیم؛ به همین دلیل نمی‌توانیم در جان کلام ترانه دقت کنیم.

 

وی ادامه داد: اما معیار این است که وقتی ترانه‌ای را گوش می‌دهیم بتوانیم با کلام ارتباط حسی برقرار کنیم. اما اتفاقی که متاسفانه در ترانه‌های اخیر ما به وفور افتاده است بی‌هویتی کلام است.

 

این شاعر غزلسرا در ارتباط با ضعف ترانه‌های امروز گفت: متاسفانه صدای خیلی از خوانندگان ما به عنوان یک ساز است و کارکردی غیر از این کمتر از آن‌ها شنیده می‌شود و همچنین ترانه‌های ضعیفی خوانده می‌شود که مخاطب تنها از ملودی و ریتم لذت می‌برد.

 

وی در ادامه افزود: آهنگ ساز و ترانه سرا و خواننده بهتر است که به زیبایی‌های کار هم توجه کنند. یعنی ترانه‌سرا ترانه را چنان با ملودی عجین بنویسد که هرکلام دیگری برای‌ آن ملودی نامتناسب جلوه کند و آهنگ ساز هم جوری آهنگ را بسازد که تمام زیبایی‌های پنهان ترانه نمایانده شود.

 

عسکری در پایان با اشاره به لزوم کتابخوانی خاطرنشان کرد: کتاب خواندن در واقع زیستن با مغز و ذهن دیگران است. نویسنده بزرگی می‌گوید کسی که پنجاه کتاب خوب خوانده باشد در دنیا ضرر نمی‌کند و اگر بمیرد مفت نمرده است.

 

برنامه تلویزیونی «کتاب باز» که امیرحسین صدیق آن را اجرا می‌کند و محمدرضا رضائیان تهیه کننده آن است روزهای شنبه تا چهارشنبه ساعت ۲۰ از شبکه نسیم روی آنتن می‌رود.

 

 

 

 

منبع: ایلنا

نظرات

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

  • دیدگاه سید شهیدان اهل قلم درباره موسیقی

    اگر دیدید موسیقی بر محتوا غلبه دارد، گوش نکنید

    . درباره موسیقی حداقل دو جور می‌شود بحث کرد؛ این دو جور، یکی بحث فقهی درباره موسیقی است که اصلا در حد بنده نیست و آدم‌هایی مثل ما اصلا نباید به خودشان اجازه بدهند که وارد بحث‌های فقهی شوند، مسایلی کاملا تخصصی است و به هیچ‌وجه در حیطه ما نیست. مسایل کاملا تخصصی به تحصیلاتی در همان زمینه احتیاج دارند. به این دلیل ...
  • دیدگاه شهید دكتر بهشتی درباره موسیقی

    آن موسیقی حرام است، که انسان را در مقابل گناه ‌بي‌پروا كند

    موسيقي‌ از نظر اسلام‌ بسم‌ الله‌ الرحمن‌ الرحيم‌ نامه‌ شما رسيد. در اين‌ نامه‌ درباره‌ چند مطلب‌ سوال‌ كرده ‌بوديد كه‌ لازم‌ دانستم‌ به‌ اين‌ سوالات‌ طي‌ نوار، پاسخ‌ مفصل‌تري‌ بدهم‌. خواهش‌ مي‌كنم‌ كه‌ نوار را گوش‌ كنيد تا اگر باز نكته‌اي‌ به‌ نظرتان‌ رسيد بپرسيد تا پاسخ‌ بدهم‌ و ضمناً نوار را هم‌ به‌ مركز اسلامي‌ هامبورگ برگردانيد، چون‌ اين‌گونه‌ نوارها معمولا اينجا ...
  • گزیده‌ای از نظرات رهبر انقلاب در مورد موسیقی

    خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟

        خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟ بنده گاهى اوقات که مى‌بینم نوجوانى را به تلویزیون مى‌آورند که از صداى خوبى برخوردار است، دلم مى‌لرزد که آیا بناست این نوجوان، فردا، پس فردا خواننده‌ى خوبِ جبهه‌ى مستضعفین و جبهه‌ى حق شود، یا قرار است به خود و مادر و پدرش پولى بدهند، بعد هم ببرندش و یک استودیوى مجّانىِ پر زرق و برق در اختیارش ...