بسیاری از خوانندگان با واژه‌ها، کتاب و ادبیات مانوس نیستند
باشگاه هواداران
×

تخصص

تایخ انتشار: ۰۸ شهریور ۱۳۹۴


«حامد عسکری» در کارگاه تلفیق شعر و موسیقی

بسیاری از خوانندگان با واژه‌ها، کتاب و ادبیات مانوس نیستند

هر اندازه موزیسین با حالت شاعر و فضای حاکم بر شعر بیشتر همذات‌پنداری کند دریافت مخاطب از اثر موسیقی قوی‌تر خواهد بود که البته بسیاری از خوانندگان ما اینگونه نیستند و آن دلیلی جز این ندارد که این افراد با واژه و کتاب و ادبیات مانوس نیستند.

 

 

 

 

photo_2015-08-30_11-34-21راه‌نوا-دوره آموزشی تئوری موسیقی «شهید مجید حداد عادل» با حضور فعالان و چهره‌های جوان موسیقی انقلاب اسلامی از سراسر کشور در شهریور ماه سال جاری در «باشگاه ترانه و موسیقی راه» در حال برگزاری است.

 

استاد «محسن نفر» از اساتید برجسته موسیقی کشور به عنوان مدرس مبحث تئوری موسیقی در این دوره حضور داشته و دیگر کارگاه‌های جانبی با حضور اساتید جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار خواهند شد.

 

روز گذشته در این دوره آموزشی، کارگاه تلفیق شعر و موسیقی با حضور حامد عسکری برگزار شد.

 

در این کارگاه حامد عسکری شاعر، با بیان اینکه در ابتدا باید به یک تعریف درستی از تلفیق شعر و موسیقی برسیم گفت: شعری که سروده می‌شود بستگی به حس و حالت شاعر آن دارد. شعر در اصل روایتگر حالت است و در واقع آن حالت را برای مخاطبان بیان می‌کند.

 

وی ادامه داد: هر اندازه موزیسین با حالت شاعر و فضای حاکم بر شعر بیشتر همذات‌پنداری کند دریافت مخاطب از اثر موسیقی قوی‌تر خواهد بود که البته بسیاری از خوانندگان ما اینگونه نیستند و آن دلیلی جز این ندارد که این افراد با واژه و کتاب و ادبیات مانوس نیستند.

 

حامد عسکری با بیان اینکه پایه و اساس اثر هر خواننده‌ای کلام است گفت: درک و شناخت خواننده از شعر شرط لازم برای خوانندگی است. شعر و موسیقی هر یک زیبایی های مغفولی دارند و زمانی که با یکدیگر همراه می‌شوند آن زیبایی ها نمایان می‌شوند.

 

به بیان دیگر، خواننده باید بفهمد که شاعر چه موضوع و مفهومی را مد نظر داشته است. هرچه درک خواننده از ادبیات بیشتر شود راحت تر می‌تواند آن مفاهیم را از دل کلمات شاعر پیدا و به مخاطب القا کند.

 

photo_2015-08-30_11-33-40

 

عسکری در پاسخ این نظر که «چون مخاطب عام مفهوم شعر ما را درک نمی‌کند ما باید شعرهای عامیانه و ساده‌تری بخوانیم.» گفت: این نگاه، نگاه تهیه‌کنندگی به قضیه است. هنرمند به هیچ وجه نباید اثری با سطح پایین تولید کند و این مخاطب است که باید سطح خود را بالا بیاورد تا بتواند آن آثار را درک کند. اگر اینچنین شد هم هنرمند اثری با کیفیت تولید می‌کند و هم به رشد مخاطبان خود کمک کرده است.

 

هنرمند اگر هنر داشته باشد باید نیازسنجی کند، نیازها را ایجاد کند و به آن‌ها پاسخ دهد. او باید خود را پیدا کند و خودش باشد و از تقلید از دیگر خوانندگان پرهیز کند.

 

در پایان این برنامه حامد عسکری دونمونه از آثاری که دارای تلفیق صحیح شعر و موسیقی بودند برای حضار پخش و به تحلیل آن پرداخت.

 

 

 

 

نظرات

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

  • دیدگاه سید شهیدان اهل قلم درباره موسیقی

    اگر دیدید موسیقی بر محتوا غلبه دارد، گوش نکنید

    . درباره موسیقی حداقل دو جور می‌شود بحث کرد؛ این دو جور، یکی بحث فقهی درباره موسیقی است که اصلا در حد بنده نیست و آدم‌هایی مثل ما اصلا نباید به خودشان اجازه بدهند که وارد بحث‌های فقهی شوند، مسایلی کاملا تخصصی است و به هیچ‌وجه در حیطه ما نیست. مسایل کاملا تخصصی به تحصیلاتی در همان زمینه احتیاج دارند. به این دلیل ...
  • دیدگاه شهید دكتر بهشتی درباره موسیقی

    آن موسیقی حرام است، که انسان را در مقابل گناه ‌بي‌پروا كند

    موسيقي‌ از نظر اسلام‌ بسم‌ الله‌ الرحمن‌ الرحيم‌ نامه‌ شما رسيد. در اين‌ نامه‌ درباره‌ چند مطلب‌ سوال‌ كرده ‌بوديد كه‌ لازم‌ دانستم‌ به‌ اين‌ سوالات‌ طي‌ نوار، پاسخ‌ مفصل‌تري‌ بدهم‌. خواهش‌ مي‌كنم‌ كه‌ نوار را گوش‌ كنيد تا اگر باز نكته‌اي‌ به‌ نظرتان‌ رسيد بپرسيد تا پاسخ‌ بدهم‌ و ضمناً نوار را هم‌ به‌ مركز اسلامي‌ هامبورگ برگردانيد، چون‌ اين‌گونه‌ نوارها معمولا اينجا ...
  • گزیده‌ای از نظرات رهبر انقلاب در مورد موسیقی

    خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟

        خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟ بنده گاهى اوقات که مى‌بینم نوجوانى را به تلویزیون مى‌آورند که از صداى خوبى برخوردار است، دلم مى‌لرزد که آیا بناست این نوجوان، فردا، پس فردا خواننده‌ى خوبِ جبهه‌ى مستضعفین و جبهه‌ى حق شود، یا قرار است به خود و مادر و پدرش پولى بدهند، بعد هم ببرندش و یک استودیوى مجّانىِ پر زرق و برق در اختیارش ...