تمرین «خمینی ای امام» کنار کاخ نیاوران
باشگاه هواداران
×

تخصص

تایخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۵


گفتگو با همسر استاد سبزواری

تمرین «خمینی ای امام» کنار کاخ نیاوران

همسر حمید سبزواری شاعر پیشکسوت انقلاب از سال‌ها زندگی مشترک با این شاعر گفت.

 

راه‌نوا- شکوه اقدس شفقی همسر مرحوم حمید سبزواری شاعر پیشکسوت انقلاب در گفت‌وگویی پیرامون سال‌ها زندگی متشرک با حمید سبزواری گفت و در ادامه خاطره‌ای از سال‌ها زندگی مشترک با استاد سبزواری تعریف کرد.

 

-چه سالی ازدواج کردید؟

سال ۱۳۲۹ ازدواج کردیم و سال ۱۳۴۲ به تهران آمدیم.

 

-حاصل این ازدواج چند فرزند است؟

۶ فرزند ۴ دختر و ۲ پسر

 

-فرزندان هم اهل ادب و شعر هستند؟

به این صورت نه (اشاره به استاد سبزواری)، اما هستند.

 

-غریبه با ادبیات که نه؟

غریبه هم نیستند ولی مثل حاج آقا جدی هم نیست.

 

-شما خودتان چطور؟

من سعی می‌کردم فضا را آماده کنم تا مزاحمتی نباشد.

 

-خاطره‌ای برایمان بگویید از دوران زندگی با ایشان

زندگی ما همه اش خاطره است.

 

 

 

-از شعر «خمینی ای امام» خاطره‌ای دارید؟ از همان دوران سرایش آن، چرا که یکی از برجسته‌ترین آثار استاد سبزواری است.

«خمینی ای امام» را قبل از انقلاب سرودند. قبل از سال ۵۷ با آقای محمدحسن زورق و شاهنگیان اول برای ضبط به حسینیه ارشاد رفتند، اما بعد با آقای ناصری که منزلش نزدیک کاخ نیاوران بود همراه شده و به این علت که دستگاه ضبط بزرگی داشتند به آنجا رفتند و شروع کردند به ضبط؛ صبح یکی از روزها، یکی از این چند نفر برای تهیه صبحانه از منزل خارج می شود که متوجه می‌شود صدای سرود بسیار بلند است و تا سرکوچه هم شنیده می‌شود با استرس به خانه می آید و می‌گوید کنار کاخ نیاروان صدای این سرود خیلی بلند است و خطر آفرین و…

 

اما همه مدام در پی آن بودند ببینند این شعر از کیست؟ کسی نمی دانست. بعدها نزد امام هم این شعر را خواندند اما این شعر همان شعر سروده شده ابتدایی نیست و با تغییراتی به مرور همراه شده است.

 

خاطره دیگر که آقای سبزواری نقل می‌کرد مربوط به آزادسازی خرمشهر است، موقعی که خرمشهر آزاد شد اقای سبزواری می‌گفتند سرود «خجسته باد این پیروزی» از رادیوها ناگهان پخش شد، ما در خیابان بودیم دیدیم پخش می شود و متوجه شدیم خرمشهر آزاد شده است.

 

حسین آقاممتحنی مشهور به حمید سبزواری در سال ۱۳۰۴ در سبزوار متولد شد. سبزواری ابتدا به شغل معلمی مشغول بود. بعد از حوادث مرداد ۱۳۳۲ از آموزش و پرورش اخراج و سپس کارمند بانک بازرگانی (بانک تجارت پس از انقلاب) در تهران شد و سپس به شاعری روی آورد.

 

وی در هفته‌های اخیر به دلیل بیماری در بیمارستان بستری شد و پس از طی دوره درمان مرخص شد.

 

 

 

 

 

 

 

منبع: فارس

نظرات

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

  • دیدگاه سید شهیدان اهل قلم درباره موسیقی

    اگر دیدید موسیقی بر محتوا غلبه دارد، گوش نکنید

    . درباره موسیقی حداقل دو جور می‌شود بحث کرد؛ این دو جور، یکی بحث فقهی درباره موسیقی است که اصلا در حد بنده نیست و آدم‌هایی مثل ما اصلا نباید به خودشان اجازه بدهند که وارد بحث‌های فقهی شوند، مسایلی کاملا تخصصی است و به هیچ‌وجه در حیطه ما نیست. مسایل کاملا تخصصی به تحصیلاتی در همان زمینه احتیاج دارند. به این دلیل ...
  • دیدگاه شهید دكتر بهشتی درباره موسیقی

    آن موسیقی حرام است، که انسان را در مقابل گناه ‌بي‌پروا كند

    موسيقي‌ از نظر اسلام‌ بسم‌ الله‌ الرحمن‌ الرحيم‌ نامه‌ شما رسيد. در اين‌ نامه‌ درباره‌ چند مطلب‌ سوال‌ كرده ‌بوديد كه‌ لازم‌ دانستم‌ به‌ اين‌ سوالات‌ طي‌ نوار، پاسخ‌ مفصل‌تري‌ بدهم‌. خواهش‌ مي‌كنم‌ كه‌ نوار را گوش‌ كنيد تا اگر باز نكته‌اي‌ به‌ نظرتان‌ رسيد بپرسيد تا پاسخ‌ بدهم‌ و ضمناً نوار را هم‌ به‌ مركز اسلامي‌ هامبورگ برگردانيد، چون‌ اين‌گونه‌ نوارها معمولا اينجا ...
  • گزیده‌ای از نظرات رهبر انقلاب در مورد موسیقی

    خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟

        خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟ بنده گاهى اوقات که مى‌بینم نوجوانى را به تلویزیون مى‌آورند که از صداى خوبى برخوردار است، دلم مى‌لرزد که آیا بناست این نوجوان، فردا، پس فردا خواننده‌ى خوبِ جبهه‌ى مستضعفین و جبهه‌ى حق شود، یا قرار است به خود و مادر و پدرش پولى بدهند، بعد هم ببرندش و یک استودیوى مجّانىِ پر زرق و برق در اختیارش ...