اثری جدید از حسام‌الدین سراج
باشگاه هواداران
×

تخصص

تایخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۴


آلبوم موسیقی «لب‌خوانی باران»؛

اثری جدید از حسام‌الدین سراج

اثری که خود درباره‌ی آن می‌گوید اگرچه در فرم موسیقی اصیل ایرانی است؛ اما صدادهی ارکستر جدید است و تاکنون کمتر شنیده شده است، این در حالی است که او در نظر دارد سال آینده، کنسرتِ «وداع» را که سال‌هاست برگزار می‌کند، با شیوه‌ای نو و اضافه کردن چند قطعه‌ی جدید روی صحنه ببرد.

 

 

 

 

hessameddin-seraj-charsooghراه‌نوا- «حسام‌الدین سراج» – خواننده‌ی موسیقی اصیل- بعد از ایام عزاداری سالار شهیدان، آلبوم موسیقی «لب‌خوانی باران» را ا آهنگسازی «صادق موسوی» منتشر خواهد کرد؛ اثری که خود درباره‌ی آن می‌گوید اگرچه در فرم موسیقی اصیل ایرانی است؛ اما صدادهی ارکستر جدید است و تاکنون کمتر شنیده شده است، این در حالی است که او در نظر دارد سال آینده، کنسرتِ «وداع» را که سال‌هاست برگزار می‌کند، با شیوه‌ای نو و اضافه کردن چند قطعه‌ی جدید روی صحنه ببرد.

 

«حسام‌الدین سراج» ضمن بیان این مطلب توضیح می‌دهد: «امسال قرار بود به سنتِ چند سال اخیر، کنسرت «وداع» را برگزار کنیم که به دلایلی این اتفاق رخ نداد و به همین خاطر در نظر دارم سال آینده با رویکردی جدید و با اضافه کردن قطعاتی جدید بار دیگر این اثر را روی صحنه ببرم.»

 

آلبوم موسیقی «وداع» با آهنگسازی «محمد میرزمانی» و خوانندگی «حسام‌الدین سراج» برای نخستین بار در سال 84 منتشر شد. این اثر شامل دو بخش است و در هر بخش، هشت قطعه بر اساس اشعاری از غلامرضا کافی، علیرضا قزوه، ابراهیم درویش و عمان سامانی است و در این سال‌ها «سراج» برای چندین بار کنسرت آن را برگزار کرده، اتفاقی که امسال نیز قرار بوده رخ دهد که این اتفاق نیفتاد.

 

با این حال ماه دیگر، آلبوم «لب‌خوانی باران» از این خواننده به انتشار در می‌آید، اثری که حسام‌الدین سراج درباره‌ی آن می‌گوید: «آنسامبل این اثر کاملا ایرانی است؛ اما ارکستر صدادهی جدیدی دارد و در آن از اشعار شاعرانی چون مشتاق اصفهانی، وحشی بافقی، حافظ، قیصر امین‌پور و ساعد باقری بهره گرفته شده است. این اثر شامل 10 قطعه است و در آن از سازهایی چون عود، کمانچه، سازهای کوبه‌ای، کوزه، دهل، تنبک، سازهای بادی و…. استفاده شده است.»

 

این اولین اثر آهنگسازی شده توسط موسوی است؛ «سراج» اما می‌گوید:‌ »من در سال‌های فعالیتم با بسیاری از آهنگسازان جوان کار کردم؛ برای مثال آن زمانی که با «تهمورس پورناظری» آلبومی را منتشر کردم، آهنگساز بسیار جوانی بود یا «رامین کاکاوند» نیز تا این اندازه شناخته شده نبودند. زمانی که اثری را گوش می‌کنم؛ اگر خوب باشد، بدون هیچ قید و الزامی قبول می‌کنم و بیش از آنکه نام یا شهرت آهنگساز اهمیت داشته باشد، خود اثر و قابلیت‌های آن برایم اهمیت دارد.»

 

 

 

 

منبع: موسیقی ما

نظرات

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

  • دیدگاه سید شهیدان اهل قلم درباره موسیقی

    اگر دیدید موسیقی بر محتوا غلبه دارد، گوش نکنید

    . درباره موسیقی حداقل دو جور می‌شود بحث کرد؛ این دو جور، یکی بحث فقهی درباره موسیقی است که اصلا در حد بنده نیست و آدم‌هایی مثل ما اصلا نباید به خودشان اجازه بدهند که وارد بحث‌های فقهی شوند، مسایلی کاملا تخصصی است و به هیچ‌وجه در حیطه ما نیست. مسایل کاملا تخصصی به تحصیلاتی در همان زمینه احتیاج دارند. به این دلیل ...
  • دیدگاه شهید دكتر بهشتی درباره موسیقی

    آن موسیقی حرام است، که انسان را در مقابل گناه ‌بي‌پروا كند

    موسيقي‌ از نظر اسلام‌ بسم‌ الله‌ الرحمن‌ الرحيم‌ نامه‌ شما رسيد. در اين‌ نامه‌ درباره‌ چند مطلب‌ سوال‌ كرده ‌بوديد كه‌ لازم‌ دانستم‌ به‌ اين‌ سوالات‌ طي‌ نوار، پاسخ‌ مفصل‌تري‌ بدهم‌. خواهش‌ مي‌كنم‌ كه‌ نوار را گوش‌ كنيد تا اگر باز نكته‌اي‌ به‌ نظرتان‌ رسيد بپرسيد تا پاسخ‌ بدهم‌ و ضمناً نوار را هم‌ به‌ مركز اسلامي‌ هامبورگ برگردانيد، چون‌ اين‌گونه‌ نوارها معمولا اينجا ...
  • گزیده‌ای از نظرات رهبر انقلاب در مورد موسیقی

    خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟

        خواننده خوب جبهه مستضعفین کجاست؟ بنده گاهى اوقات که مى‌بینم نوجوانى را به تلویزیون مى‌آورند که از صداى خوبى برخوردار است، دلم مى‌لرزد که آیا بناست این نوجوان، فردا، پس فردا خواننده‌ى خوبِ جبهه‌ى مستضعفین و جبهه‌ى حق شود، یا قرار است به خود و مادر و پدرش پولى بدهند، بعد هم ببرندش و یک استودیوى مجّانىِ پر زرق و برق در اختیارش ...